Op grond van de Mediawet (2009) behoort RN7 tot de groep lokale publieke media-instellingen. Aangezien RN7 in meerdere gemeenten is aangewezen als lokale omroep is de aanduiding van streekomroep op zijn plaats. Het verzorgingsgebied van de omroep omvat de gemeenten Nijmegen, Wijchen, Druten, Beuningen en Overbetuwe. Voor deze gemeenten informeren, amuseren en verbinden we inwoners via TV, radio en online. Wij doen dit met een groep enthousiaste vrijwilligers en op een verbindende, amuserende en informatieve wijze. Onze berichtgeving is lokaal en wij kijken met een open blik naar onze onderwerpen. Politieke voorkeur, geloof, sociale klassen en leeftijd staan los van onze keuzes en invalshoeken. Wij zijn een omroep voor iedereen. Wij bieden als erkend leerbedrijf vrijwilligers en stagiairs de mogelijkheid zich te ontplooien en om al lerend te werken of werkend te leren.

Onze missie

Onze missie, mede ingegeven door bovenstaande kaders, spitst zich toe op drie maatschappelijk opdrachten:

1: RN7 wil inwoners en passanten van onze streek goed en volledig informeren. Via een toegankelijk platform samengesteld uit tv, radio, website en sociale media (Facebook, Instagram, YouTube en Twitter).

2: We willen verbinden door streekgebonden nieuws te brengen waarmee wij bijdragen aan een lokale identiteit en gemeenschapsgevoel.

3: Tenslotte willen we ook vermaken en amusement bieden.

Onze keuzes, accenten en ambities

Op basis van het voorgaande maken we een aantal keuzes. Keuzes die RN7 nog meer een eigen gezicht gaan geven:

  • We streven naar een breed scala aan thema’s en onderwerpen in onze nieuwsvoorziening, reportages en programma’s
  • Wij maken maatschappelijke thema’s en het nieuws dat landelijk speelt hyperlokaal
  • We maken het nieuws en ons media-aanbod persoonlijk
  • We willen bijdragen aan het bouwen van een tolerante samenleving waarin plaats en aandacht is voor iedereen. Aandacht voor diversiteit en inclusie wordt daarmee een belangrijk accent in ons media-aanbod.

Door het persoonlijke verhaal te brengen, het menselijke verhaal achter het nieuws, de individuele beleving van grote gebeurtenissen en de vertaling van landelijke thema’s naar de directe omgeving van onze volgers maken we het “grote” nieuws “klein” en daardoor beter te bevatten.

 

Gezamenlijk nieuwsplatform

RN7 kent een samenwerking met de omroepen GL8, ExtraFM en Berg en Dal. De samenwerking van de partijen bestaat uit het uitwisselen van media-aanbod. De 4 omroepen brengen hun online nieuwsaanbod samen op het gezamenlijke platform, waar de omroepen artikelen plaatsen die bedoeld zijn voor de inwoners van alle gemeenten waar de omroepen actief zijn. Dit gezamenlijke platform publiceert onder de naam www.rn7.nl.

rn7 gl8 berg en dal extra fm