WIJCHEN - Elke van Eijck (25) zit bij de finals van Miss Beauty of Gelderland. Van Eijck en negentien andere meiden maken nog kans om deze titel op hun naam te zetten. Degene die dat ook daadwerkelijk zal worden, mag Gelderland vertegenwoordigen in de landelijke verkiezing. De winnaar daarvan mag naar de Filipijnen om Nederland te vertegenwoordigen namens de verkiezing voor de hele wereld.

Van Eijck kwam vrij plotseling bij de Miss Beauty of Gelderland terecht: “Afgelopen zomer ben ik gescout door de huidige Miss Beauty of Noord-Brabant. Hiervoor had ik er geen idee van dat het bestond, maar toen ben ik mij gaan inlezen en ging ik kijken waar het voor staat. Toen leek het mij wel erg leuk en heb ik mij aangemeld.”

Persoonlijk doel

Van Eijck verwacht voor haarzelf vooral een persoonlijke groei door deze ervaring. “Ik verwacht eigenlijk gewoon een ervaring rijker te worden en een persoonlijke groei door te maken, want ik merk wel dat ik erg veel leer van de trainingsdagen. Hier krijgen wij bijvoorbeeld catwalkles en ik leer andere meiden kennen en dat is gewoon heel leuk.”

Spijt

Ook is ze van plan om iets te blijven doen in het modellenwereldje. “Ik ben voorheen al model geweest, maar daar ben ik mee gestopt, omdat ik aan het puberen was. Achteraf heb ik daar best wel veel spijt van, dus ik probeer dat nu wel weer op te bouwen.”

Plezier

Aan de deelname aan de Miss beauty of Gelderland-verkiezing zijn er absoluut geen vereisten, laat van Eijck weten: “Nee absoluut niet, iedereen is welkom. Het maakt echt niet uit of je een maatje meer, heel groot, of juist heel klein bent. Ze kijken echt naar uitstraling en of je plezier hebt. Dat is wat voor hen heel zwaar weegt.”

Deel dit artikel