DRUTEN - Rederij Wijgula in Druten heeft afgelopen week het Predicaat Koninklijk in ontvangst mogen nemen. Het scheepvaartbedrijf bestaat 100 jaar en heeft in die lange periode een goede reputatie opgebouwd. Wijgula is hiermee het eerste bedrijf in de gemeente Druten dat zich Koninklijk mag noemen. Directeurs Egbert Schelhaas en Norbert Meixner voelen zich vereerd.

Het Predicaat Koninklijk is een onderscheiding die kan worden verleend aan grote ondernemingen die honderd jaar bestaan. Het symboliseert het respect, waardering en vertrouwen van de Koning in de onderneming die zich onderscheidt door kwaliteit, continuïteit en onbesproken gedrag. De directeurs hoopten op de beloning, maar dat het koningshuis het Predicaat daadwerkelijk toekende was voor hen een bijzonder positieve verrassing. De onderscheiding werd uitgereikt namens de commissaris van de Koning door de Gelderse gedeputeerde Jan Markink, in het bijzijn van burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld en wethouder Ronald Thoonen.

Tankvaartrederij Wijgula (Wijnhoff & Van Gulpen & Larsen b.v.) is een Nederlandse rederij die met zestig schepen op jaarbasis rond zes miljoen tonnen van verschillende vloeistoffen over de Europese binnenwaterwegen vervoert. Het gaat om het transporten van gevaarlijke, vloeibare stoffen.

Al een eeuw goede prestaties

Dat Wijgula een eeuw lang erin slaagt een goede reputatie te behouden, is volgens Meixner te danken aan een goede strategie en gemotiveerde enthousiaste medewerkers. Schelhaas stemt daarmee in “mensen maken het verschil en dat geldt zeker voor ons, zowel aan boord als de mensen op kantoor. We zitten daarom vandaag met mensen van de wal en de vloot op kantoor samen om te bespreken wat er op ons af gaat komen en wat we moeten doen om ook in de toekomst weer succesvol te zijn.”

Vertrouwen in de toekomst

Schelhaas en Meixner geven aan volle vertrouwen te hebben in de toekomst. “We zijn op dit moment in een transformatieproces. Ons oudste schip van ons vloot is 85 jaar oud en het wordt nu tijd deze oudere schepen te vervangen. Wij gaan deze schepen op een innovatieve duurzame manier inzetten. Zo gaan we schepen met een milieubeschermende aandrijving in de vaart brengen” zegt Meixner. Schelhaas vult aan “we zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. We hebben goed ervaren personeel en de mogelijkheden om de vernieuwing die nodig is in de sector om die op een goede manier aan te gaan en daarmee gaan we ervan uit dat het bedrijf op de lange termijn een goede basis heeft.

Deel dit artikel