Parkeerplaats bij de Bogerd waar in toekomst misschien een parkeergarage komt. Foto: RN7

Parkeerplaats bij de Bogerd waar in toekomst misschien een parkeergarage komt. Foto: RN7

DRUTEN - Bewoners ten noorden van cultureel centrum de Bogerd hebben afgelopen vrijdag in een gesprek met wethouder Brink hun zorgen geuit over een elf meter hoge parkeergarage. Het parkeerhuis zou op de huidige parkeerplaats van de Bogerd moeten komen, grenzend aan een aantal huizen. Volgens de wethouder was het een ‘constructief gesprek’, terwijl de bewoners spreken over een ‘geëmotioneerd overleg’.

Het parkeerhuis staat in het plan dat ontwikkelaar de KlokGroep heeft gemaakt voor de nieuwe 'groene' wijk Portier. De wijk komt ten oosten van de Bogerd te liggen. Om ervoor te zorgen dat de toekomstige bewoners van de Portier genoeg plek hebben voor hun auto, en om het tekort aan parkeerplekken bij de Bogerd op te lossen, wil de KlokGroep een groot parkeerhuis bouwen. Buurtbewoners zijn bang dat er straks amper nog zon en daglicht in hun tuinen komt.

Buurtbewoner barst in huilen uit

Afgelopen vrijdag konden omwonenden hun zorgen uiten bij de wethouder. Volgens buurtbewoner Gerrit Jan Riedstra was het een ‘geëmotioneerd overleg.’ Daarbij zou een buurtbewoner in huilen zijn uitgebarsten en was een ambtenaar geïrriteerd geraakt. Verder hoopten de omwonenden dat de wethouder zou meedenken over een mogelijke oplossing. In plaats daarvan verwees de wethouder de buurtbewoners vooral door naar de ontwikkelaar, de KlokGroep.

Wethouder Brink laat aan RN7 weten dat hij zich niet herkent in het gedeelte dat de ambtenaar geïrriteerd zou zijn. Het was, naar zijn mening, "een constructief gesprek waarbij er over en weer begrip was voor de zorgen, maar ook de uitdagingen die er nog in het plan zitten." Wel ligt volgens de wethouder het balletje nu bij de KlokGroep en moeten de bewoners bij de ontwikkelaar hun eventuele alternatieven voorleggen.

In december wordt het eerste plan door de KlokGroep bij de gemeenteraad ingediend. Daarna kunnen bewoners zienswijzen indienen. Begin volgend jaar wordt het officiële plan bekendgemaakt. De KlokGroep hoopt in 2024 te kunnen starten met de bouw van de wijk en de parkeergarage.

Lees ook:

Bewoners Druten tegen komst van parkeergarage: 'Al het zon en uitzicht wordt ons dan ontnomen'

Deel dit artikel