Shell denkt dat de problemen na het weekend zijn opgelost. Foto: ANP

Shell denkt dat de problemen na het weekend zijn opgelost. Foto: ANP

WIJCHEN - Shell kampt op meerdere plekken in het land met een leveringstekort aan de pomp. In onze provincie heeft zeker één tankstation in Wijchen daar last van. Bij die vestiging is sinds deze week geen diesel meer verkrijgbaar.

Shell laat weten dat de problemen te maken hebben met de samenstelling van de brandstof. Het bedrijf gaat op dit moment over van de zomerspecificatie naar de winterspecificatie. Daartoe is Shell wettelijk verplicht, zegt het. Omdat er een tekort aan chauffeurs is bij het gas- en olieconcern, zijn logistieke problemen ontstaan.

Het aantal tankstations dat hier last van heeft, is volgens een woordvoerder gering. In totaal heeft Shell meer dan vijfhonderd pompen in Nederland. De problemen zouden binnen enkele dagen verholpen moeten zijn.

De Nederlandse wet schrijft volgens topgear.nl voor dat pompstations van 1 mei tot en met 30 september brandstof van 'zomerkwaliteit' leveren. In de winter wordt butaan toegevoegd aan benzine. Dat zorgt ervoor dat de brandstof ook onder koude omstandigheden goed kan verdampen en ontbranden. Bij diesel wordt 's winters het vlokpunt verlaagd, zodat de diesel niet kristalliseert.

Deel dit artikel