Lasse Schöne in actie namens NEC. Foto: Omroep Gelderland

Lasse Schöne in actie namens NEC. Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - Lasse Schöne is één van de weinige spelers in Gelderland die een WK heeft meegemaakt. De middenvelder van NEC was in 2018 basisspeler bij Denemarken. De Denen verloren niet, maar moesten toch voortijdig naar huis.

"Het was een hoogtepunt in mijn carrière. We gingen eruit op penalty's tegen Kroatië, dat uiteindelijk de finale haalde. Dat was een echt toernooi zoals je dat wil. Dit is anders. Er is al heel veel gezegd over die toestanden daar in Qatar."

Gekke periode

"Het is nu een beetje een gekke periode voor een WK. Normaal kun je lekker in je tuin kijken in de zomer. Nu moet je binnen zitten met een trui aan. Maar het blijft altijd iets moois, een WK. Ik ga het niet heel intensief volgen. Ik ga wel wedstrijden kijken van mooie ploegen en uiteraard van Nederland en Denemarken. Mijn zoon gaat veel kijken en ik zal er af en toe bij zijn."

Outsider

"In Denemarken zal de beleving ook anders zijn, net zoals hier nu. Ze hebben het uitstekend gedaan in de kwalificatie. Ze zijn een outsider. Er zijn ook wel wat verwachtingen bij het Deense volk. Ik hoop dat Denemarken zo lang mogelijk meedoet."

Schöne is heel stellig over wie er verder komt, Denemarken of Nederland. "Denemarken. En nu helemaal nu Jasper Cillessen niet is geselecteerd."

Deel dit artikel