Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Carlos Aalbers heeft veel krediet bij Marcel Boekhoorn (links). Foto: Broer van den Boom
Carlos Aalbers terug op vertrouwde grond. Foto: Omroep Gelderland

Carlos Aalbers terug op vertrouwde grond. Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - Hij was jarenlang speler van NEC en daarna ook zes jaar technisch directeur. En in die functie is Carlos Aalbers nu terug bij de Nijmeegse club.

"Het voelt als thuiskomen. Daarom heb ik deze keuze gemaakt om dit nog een keer te doen. Terug naar mijn roots. Ik heb hier als speler mooie hoogtepunten meegemaakt: twee bekerfinales en Europees voetbal, de befaamde wedstrijd tegen Barcelona. Als technisch directeur heb ik ook een mooie Europese campagne meegemaakt. Dat zijn herinneringen die mij altijd bij blijven."

Dromen van Europa

En dat smaakt naar meer. "We dromen allemaal. Het was een geweldige tijd, voor ons en voor de fans. Dat is wat je met elkaar weer wil bereiken. Ik wil de doelstellingen en ambities van NEC waarmaken. Richting linkerrijtje en af en toe prikken richting Europees voetbal. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren."

Goed met Boekhoorn

In zijn vorige periode bij NEC viel Aalbers op door het aantrekken van relatief onbekende spelers, die dan voor miljoenen werden verkocht. En daarover was geldschieter Marcel Boekhoorn destijds heel erg over te spreken. "Het is geweldig wat hij voor deze club heeft gedaan en nog steeds doet. Marcel Boekhoorn is natuurlijk zakelijk goed onderlegd. Hij heeft aangegeven dat NEC ook op eigen benen kunnen gaan staan. Maar als er een goede speler nodig is, kunnen we zeker met Marcel in overleg."

Carlos Aalbers heeft veel krediet bij Marcel Boekhoorn (links) - Foto: Broer van den Boom

"De taak van een technisch directeur is ook om waarde te creëren. Talentvolle spelers halen, beter maken en dan te verkopen, zodat de club er beter van wordt, maar dat het voor de speler ook een mooie volgende stap is. Ik zie hier een uitstekend fundament om dat te gaan doen."

Winnen en afdrukken

NEC mist wel scorend vermogen. "Er wordt bij tijd en wijle echt wel goed gevoetbald. Alleen we constateren ook dat het in de laatste fase draait om winnen, om afdrukken. En dat kan beter. Daar werken we ook met de huidige spelers hard aan. We hebben ook maar vier specifieke aanvallers in de selectie. We willen wat diepte aan het spel toevoegen. Er zijn wat wensen en we kijken of we ons daarin kunnen versterken."

Deel dit artikel