De Gebroeders Rossig. Foto: Omroep Gelderland

De Gebroeders Rossig. Foto: Omroep Gelderland

WIJCHEN - Waar gevoetbald wordt, worden luidkeels liederen gezongen. Ook voor dit WK is heel muzikaal Nederland de studio weer ingedoken. Uiteraard konden de Gebroeders Rossig uit Wijchen niet achterblijven. Zij brachten onlangs het knallende ‘Louis’ uit en ze vinden het zelf 'het beste WK-nummer van het jaar'.

Op de herkenbare melodie van ‘Hey Jude’ van The Beatles, schreven de Gebroeders Rossig de tekst van hun nieuwe WK-lied genaamd ‘Louis’. De bondscoach, die dit WK het Nederlands elftal naar de winst zal moeten leiden, wordt vol lof toegezongen.

“We hadden een aantal jaar geleden - toen Louis van Gaal nog bij Ajax zat - al een idee voor een nummer over hem op de melodie van The Beatles. Het is er alleen nog niet eerder van gekomen", vertelt Paul Jeurissen, alias Donnie Rossig. “We moesten nu snel zijn, aangezien hij gaat stoppen.”

Beter goed gejat, dan slecht bedacht

“Dit is het beste WK-nummer van dit jaar", durft Paul te stellen. “Het is enorm makkelijk mee te zingen, omdat iedereen ‘Hey Jude’ wel kent.”

De Gebroeders Rossig spelen vaker met bekende nummers van andere artiesten. Zo braken ze in 2018 door met het nummer ‘Hallo Allemaal’, waarin de iconische woorden van Juf Ank uit de Luizenmoeder op een carnavalsbeat worden gebracht. Sindsdien zijn de groep en haar feestelijke muziek niet meer weg te denken uit de Nederlandse kroegen.

Of we ‘Louis’ dit najaar vaak gaan horen heeft volgens Paul te maken met hoe ver het Nederlands Elftal gaat schoppen. Hij stelt dat de ‘oranjegekte’ meestal pas start nadat het team een aantal rondes heeft overleefd. “Ik denk zelf dat Argentinië of Brazilië gaat winnen. We hopen natuurlijk allemaal dat Nederland eerste wordt, maar het zal wel héél bijzonder zijn als dat gaat gebeuren.”

Luister hier het nummer.

Zie ook: 'Hallo Allemaal' veranderde het leven van de Gebroeders Rossig

Deel dit artikel