De weg werd afgezet na het ongeluk. Foto: VRT NWS

De weg werd afgezet na het ongeluk. Foto: VRT NWS

HERVELD - Op de weg van Antwerpen naar Gent in België is een bus van het Gelderse Betuwe Express met zo'n veertig ouderen ingereden op een vrachtwagen. Er zijn zeker 20 personen licht gewond geraakt. Het touringcarbedrijf is aangeslagen.

"Er is nog heel veel onduidelijk", zegt directeur Albert Winnemuller, die nu direct onderweg is naar de 'plek des onheils'. "We zijn nu alles aan het regelen voor chauffeur en de passagiers. Pas later gaan we kijken wat er precies is misgegaan."

Hulpdiensten massaal uitgerukt

Op foto's van Belgische media is te zien dat de hulpdiensten massaal zijn uitgerukt voor het ongeval. De weg is volledig afgesloten om ruimte te maken voor een tiental ambulances. Daardoor is een enorme file ontstaan.

De buschauffeur is bij het ongeval gewond geraakt, bevestigt de directeur van het touringcarbedrijf uit Herveld. "Hij zat bekneld met zijn rechterbeen en moest door de hulpdiensten worden bevrijd. Volgens Winnemuller is de chauffeur geestelijk goed bij z'n positieven. "Hij was gelukkig nog goed aanspreekbaar, maar in het ziekenhuis zullen ze gaan kijken hoe ernstig de verwondingen zijn."

Rijbewijs ingenomen

Volgens de Belgische omroep VRT is het rijbewijs van de chauffeur ingenomen. Ook zijn telefoon wordt onderzocht om te zien of hij die gebruikte achter het stuur. De chauffeur van de bus testte wel negatief op alcohol en drugsgebruik.

Er zouden meerdere mensen lichtgewond geraakt zijn bij het ongeluk. De passagiers worden nu opgevangen in een zalencentrum. Betuwe Express is daar zelf ter plekke aanwezig om de groep ouderen op te vangen. Er wordt nog gekeken of de reis hervat kan worden.

Deel dit artikel