Sinterklaas komt aan in Beuningen. Foto: Rick van Elk / RN7

Sinterklaas komt aan in Beuningen. Foto: Rick van Elk / RN7

REGIO - Sinterklaas is zaterdagmiddag weer aangekomen in Nederland. Ook in de regio van RN7 liet de goedheiligman zich op diverse locaties zien. In het RN7 Sinterklaasjournaal zijn de intochten te zien in Beuningen, Elst, Nijmegen en Wijchen. Druten ontbreekt hierin, als vijfde kern binnen het werkgebied van RN7, omdat men daar dit jaar geen intocht organiseert.

In Nijmegen kwam Sinterklaas rond 12:00 uur aan, direct na zijn landelijke aankomst in Hellevoetsluis. Traditiegetrouw voer hij op de Pannenkoekenboot uit westelijke richting langs de Waalkade, om vervolgens aan land te gaan ter hoogte van het evenemententerrein voor het Holland Casino. De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls groette hem als eerst. Eenmaal op het podium aangekomen overhandigde de burgemeester ook nog een vergunning aan de Sint, waarmee hij tot en met 5 december over de Nijmeegse daken mag lopen.

Ook in Wijchen was Sinterklaas te vinden, maar hier werden de rollen omgedraaid. De Sint had ondertussen al plaatsgenomen in het kasteel van Wijchen, zodat de kinderen langs hém op konden lopen, in plaats van de Sint langs de kinderen. Er stond een flinke rij geheel rondom het kasteel; na een volledige ronde, kon men het kasteel betreden en met de Sint en enkele pieten op de foto.

Omstreeks 14:00 uur was het de beurt aan Beuningen. Op het Julianaplein stond een podium klaar voor de Goedheiligman. Miranda Rosmalen, centrummanager in Beuningen, meldde vooraf dat het nog wel eens extra druk zou kunnen worden, gezien er in Druten geen activiteiten plaatsvinden deze dag. Uiteindelijk kwam de Sint aan via het winkelcentrum en werd het gezellig druk, zonder dat dit tot grote problemen leidde. Kinderburgemeester Siem Kregting was ook van de partij en leidde het handjes schudden in goede banen.

Tot slot reed de Sint per spoor naar Elst, waar hij omstreeks 15:15 uur middels een Arrivia stoptrein aankwam uit zuidelijke richting. Op het stationsplein, dat uiteraard vol stond met wachtende ouders en kinderen, stond zijn paard Ozosnel paraat, waarmee Sinterklaas zijn weg vervolgde richting het gemeentehuis van Overbetuwe. Daar aangekomen, bleek er een nog grotere menigte te staan. Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos wachtte de goedheiligman op en sprak een kort woord.

Bekijk hieronder onze hele Sinterklaasuitzending van zaterdag 12 november 2022.
Hierin ziet u, naast de intochten, nog veel meer leuke reportages.

Deel dit artikel