Maandag 31 oktober 2022. Foto: RN7

Maandag 31 oktober 2022. Foto: RN7

REGIO - Supermarkt zoekt opa’s en oma’s als vakkenvullers, Wijchen hijst vlag als aftrap van Klimaatweek en verdachte opgepakt in mishandelingszaak Nijmeegse Karrengas.

Albert Heijn zoekt pensionado's

Opa’s en oma’s gezocht. Dat was de kop van een advertentie die de Albert Heijn in Elst in de krant liet zetten. Ze zijn op zoek naar gepensioneerden die nog fit genoeg zijn om vakken te vullen of een kassadienst te draaien, daar waar de animo onder jongeren te wensen over laat. Een bijzondere stap, die ook op sociale media voor verdeelde reacties zorgt. Tijd om eens een bezoekje te brengen aan de bewuste supermarkt.

Klimaatweek

Deze week is het de nationale klimaatweek. Hiermee wordt aandacht gevraagd om nog milieubewuster te leven en minder CO2 uit te stoten. De campagne is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ook de gemeente Wijchen doet mee en trapte maandagochtend de campagne af met een speciale klimaatvlag bij het Huis van de Gemeente.

Verdachte opgepakt

De politie heeft vorige week een 21-jarige man uit de gemeente Land van Cuijk aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 42-jarige man in de Karrengas in het centrum van Nijmegen, op 17 juni. Omstanders bekommerden zich om het slachtoffer, en een van hen verjoeg een verdachte. De politie noemde het gedrag van beide daders 'onacceptabel'. Ze verwachten ook nog een tweede verdachte te kunnen oppakken.

Slapen in de bieb

Blijven slapen in de bibliotheek. Dat is concept van het evenement Night At The Library. Dit weekend was het in Beuningen weer zover. Maar voor de gelegenheid was het geen gewone editie, maar een extra spannende Halloween-editie. Bekijk onze uitzending hierboven voor de beelden!

Whisky & Blues

Whiskyliefhebbers konden in Zaal Verploegen weer hun hart ophalen tijdens het Whisky Blues Event. Van hele dure of juist wat goedkopere: er was keuze uit 36 verschillende whisky's met op de achtergrond toepasselijke bluesmuziek. Bekijk onze uitzending hierboven voor de beelden!

Weerbericht

Het is nu wel een beetje over met dat mooie weer, dinsdag ziet het er heel anders uit. Komende nacht trekt er al een regengebied over het land en zal ook de wind flink aantrekken. Dinsdag overdag blijft het vrij wisselvallig met veel bewolking, af en toe zon, en van tijd tot tijd een bui. De wind blijft stevig doorwaaien met windstoten tussen de 70 en 90 kilometer per uur. Met 17 graden wordt het dus een stormachtige herfstdag.

De dagen erna blijft het sterk wisselvallig. Zon en bewolking wisselen elkaar af, de stevige wind blijft aanhouden en ook de nodige buien zullen over ons heen trekken. Qua temperatuur wordt er ook een flinke stap terug gedaan. Meer dan een graad of 15 zit er niet meer in.

Deel dit artikel