Het nieuws van 27 oktober. Foto: RN7

Het nieuws van 27 oktober. Foto: RN7

REGIO - Gemeentebelangen Overbetuwe kiest nieuwe fractievoorzitter, NEC lijkt inmiddels een nieuwe Technisch Directeur te hebben en nachtfotograaf Johan fotografeert een probleem voor mens en dier. Dit is het RN7 Regionieuws van donderdag 27 oktober.

Nieuwe fractievoorzitter GBO

De fractie van Gemeentebelangen Overbetuwe heeft een nieuwe fractieleider gekozen. Ans Huisman zal binnenkort na 11 jaar het stokje overnemen van Henk Vreman. Vreman wilde eigenlijk eerder dit jaar al opstappen, maar werd na de verkiezingen van maart gevraagd nog even te blijven. De partij groeide toen van 4 naar 8 zetels. Ans Huisman heeft ook al de nodige politieke ervaring, zo zat ze onder meer namens de VVD in de Provinciale Staten Gelderland, en in de landelijke partijraad.

Nieuwe TD voor NEC

NEC lijkt beet te hebben voor de functie Technisch Directeur. Carlos Aalbers lijkt de opvolger te worden van Ted van Leeuwen, die deze maand stopt als TD bij NEC. Aalbers, oud voetballer van NEC, is nu nog hoofdscout is bij AZ. Carlos Aalbers is zeker geen onbekende voor NEC op technisch vlak, zo was hij al eerder Technisch directeur van de club van 2006 t/m 2013. In die tijd haalde hij spelers waaraan NEC veel heeft verdiend. Aalbers zal naar alle waarschijnlijkheid over twee weken, na de laatste wedstrijd voor de winterstop, gepresenteerd worden.

Lichtvervuiling

Je kent het vast wel. Je loopt ‘s avonds in het donker buiten, de zon is al lang onder, maar écht donker is het nu ook weer niet. Hier en daar zie je de gloed van locaties waar veel licht vandaan komt, zoals het centrum van een stad. Dit heet lichtvervuiling en het is een groot probleem in Nederland. Nachtfotograaf Johan van der Wielen legt het fenomeen vast met zijn camera. Op zijn foto's is goed te zien hoeveel licht afstraalt bij bebouwing waardoor het in de natuur op veel plekken niet meer helemaal donker wordt. En dat is dan weer niet goed voor mens en dier.

Deel dit artikel