NEC-watcher Eric Meijers. Foto: RN7

NEC-watcher Eric Meijers. Foto: RN7

NIJMEGEN - NEC speelt woensdagavond om 21:00 uur een bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De club uit Nijmegen is momenteel bezig aan een slechte reeks en heeft al acht wedstrijden achter elkaar niet gewonnen. Tegen Fortuna wordt gehoopt om de overwinning mee te pakken en in het bekertoernooi te blijven.

NEC-watcher Eric Meijers vertelt dat NEC gefaald heeft in het ‘doorpakken.’ “NEC is vrij toevallig gepromoveerd en heeft het daarna zeer degelijk gedaan in de Eredivisie. Nu moeten we doorpakken en een tandje hoger inzetten, en daar falen we op dit moment gewoon in.”

De druk op trainer Rogier Meijer neemt toe in Nijmegen en er is kritiek op zijn manier van spelen. Op Twitter wordt het beschreven als 'te voorzichtig' en ook Meijers is het hiermee eens. “Zeker thuis is het zeer voorzichtig, in het eerste kwartier moet je gewoon de eerste goal afdwingen en dat stralen we niet uit. Je ziet het ook terug in de werkwijze dat NEC gewoon speelt om niet te verliezen.” Meijers denkt ook dat het binnenkort misschien wel tijd wordt om alles even te evalueren, “want als we deze lijn doortrekken moeten we uitkijken dat NEC geen degradatiekandidaat wordt.”

De tegenstander in het bekertoernooi Fortuna Sittard is, in tegenstelling tot NEC, aan een prima reeks bezig na een slechte seizoenstart. De Limburgers wisten 11 punten te pakken in de laatste 5 wedstrijden. In een van deze wedstrijden speelde de club ook tegen NEC, de eindstand was toen 1-1.

Deel dit artikel