Het nieuws van 3 oktober. Foto: RN7

Het nieuws van 3 oktober. Foto: RN7

REGIO - Grondfest wil door, ondanks opnieuw tegenvallende opkomst, na het cafetaria, sluit burgemeester nu ook het café op Joris Ivensplein en hartverwarmende actie voor misschien wel laatste verjaardag Jaimy. Dit is het RN7 Regionieuws van maandag 3 oktober.

Evaluatie Grondfest

Het democratiefestival Grondfest trok afgelopen weekend zo’n 6.000 bezoekers. Dat zijn er minder dan de eerste editie in 2019, toen er 6400 mensen op afkwamen. Volgens veel gemeenteraadsleden opnieuw een flop, gezien het festival 6 ton heeft gekost. Maar daar denkt de organisatie anders over.

Burgemeester sluit kroeg Joris Ivensplein

Het café op het Joris Ivensplein in Nijmegen moet dinsdag haar deuren sluiten, op last van de gemeente. Het is de tweede sluiting op het plein in korte tijd; in augustus moest de snackbar die aan het café grenst ook al haar deuren sluiten. De gemeente geeft aan dat dit het gevolg is van het feit dat de nieuwe vergunningsaanvraag niet op tijd binnen is. Bij de snackbar zou de reden soortgelijk zijn. Omwonenden zijn blij met de tijdelijke sluiting; de horecagelegenheden zouden een aanzuigende werking hebben op overlastgevende types.

Vluchtelingen naar Nijmegen Oost

Aan de Prins Hendrikstraat 7 komt een noodopvang voor vluchtelingen uit Oekraïne. Daar zijn zo’n 150 plaatsen beschikbaar. Het betreft deels aanvullende plekken, maar ook vervangende plekken, als andere opvanglocaties niet meer beschikbaar zijn. Voor STIP Oost, die daar nu gevestigd zit, wordt gezocht naar een vervangende huisvesting in of nabij het pand. Dit om buurtbewoners te kunnen ontvangen voor informatie en advies.

Triavium eerder open

De ijshockeybaan van Triavium in Nijmegen gaat nog eerder open. De gemeente hoopte eerst de baan eind oktober te kunnen openen voor sportclubs, maar dat wordt nu 10 oktober. De ijsinstallatie van de schaatstempel was sinds afgelopen zomer kapot en de vrees was dat reparatie maanden zou duren. De tijdelijke koelinstallatie die inmiddels is geplaatst, kan eerder in gebruik worden genomen. Vooralsnog mogen alleen verenigingen het ijs op, vanaf 31 oktober ook recreanten.

Nieuwe sociale huur in Weurt

Waarschijnlijk wordt nog voor het einde van dit jaar gestart met de bouw van 16 sociale huurwoningen in het centrum van Weurt. Als alles meezit, zijn de appartementen vóór de zomer van 2023 gereed. Deze betaalbare en duurzame appartementen komen te staan op de hoek van het grasterrein, waar vroeger basisschool De Ruyter stond, gelegen aan de Ruyterstraat.

Open dag De Basis

De Basis in Nijmegen is inmiddels alweer één jaar open. Een goed moment om eens te evalueren hoe het gaat met het nieuwe concept dat zich binnen de muren van het oude Doornroosje heeft ontwikkeld. Het pand dient tegenwoordig als thuisbasis voor muzikanten uit de omgeving, die een serieuze carrière in de muziekindustrie najagen.

Deel dit artikel