Kitty Trepels. Foto: RN7

Kitty Trepels. Foto: RN7

WIJCHEN - Zelf optreden zit er zeer waarschijnlijk niet meer in, maar organiseren wel. Dus houdt theatermaakster en kanker-ervaringsdeskundige Kitty Trepels van Mil, dinsdagavond 11 oktober een benefietavond waarvan de opbrengst grotendeels naar het Radboud Oncologie Fonds gaat. De avond is voor het eerst in theater 't Mozaïek in Wijchen.

Kitty Trepels van Mil is theatermaakster en was docente drama en theatergeschiedenis aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In 2010 kreeg ze de diagnose borstkanker. Nu, twaalf jaar later heeft Kitty waarschijnlijk nog maar kort te leven. Om haar strijd tegen kanker, ook na haar dood voort te blijven zetten, is ze de samenwerking met het theater in Wijchen aan gegaan. Hierdoor krijgt haar initiatief bij de HAN een Wijchens vervolg.

Zelf maakte Kitty al vier theatervoorstellingen over haar leven met kanker. De voorstellingen, aangevuld met een vijfde, nog te spelen, voorstelling en andere verhalen, zijn ook gebundeld in haar boek 'Waterval'.

Muziek, cabaret en ervaringsdeskundigen

Tijdens de benefiet-theateravond treden onder meer de zangers Gerard Alderliefste en Maarten Peters op. Ook aanwezig zijn cabaretier Julia Straten, net als de twee behandelend artsen van Kitty zelf.

Meer info: https://www.mozaiekwijchen.nl/theater/voorstellingen/

Deel dit artikel