Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Voorlopig ontwerp. Foto: Gemeente WIjchen
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Voorlopig ontwerp. Foto: Gemeente Wijchen
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Voorlopig ontwerp. Foto: Gemeente Wijchen
Voorlopig ontwerp . Foto: Gemeente Wijchen

Voorlopig ontwerp . Foto: Gemeente Wijchen

WIJCHEN - De inwoners van de Oude Klapstraat in Wijchen zijn op woensdag 21 september met nieuwe tekeningen geïnformeerd over de nieuwe flex-woningen. De tekeningen gaven de inwoners een goed nieuw beeld van het gebouw. De gemeente gaat de woningen creëren op het grasveld tussen De Schakel en de parkeerplaats aan de Oude Klapstraat.

De bedoeling is dat het gebouw na twee jaar vrijkomt voor starters op de woningmarkt, hoewel dit afhangt van de situatie in Oekraïne. In eerste instantie zal het gebouw de komende vijf jaar blijven staan, dit kan verlengd worden met nog eens vijf jaar. Een aantal bewoners was aanvankelijk niet te spreken over het gebrek aan communicatie over het plan, vanuit de gemeente. Burgemeester Marijke van Beek legde uit waarom de omwonenden later over de bouw geïnformeerd werden: “Normaal gesproken gaan we graag met omwonenden in gesprek over initiatieven in hun buurt. In dit geval was het nodig om snel te handelen. Landelijk is afgesproken dat alle regio’s snel meer (tijdelijke) woonruimte voor vluchtelingen moeten realiseren.”

De burgemeester vindt het verder zeer belangrijk om de vluchtelingen en Nederland op deze manier verder te helpen. “We moeten, willen én kunnen in Wijchen iets betekenen om Nederland uit de crisis te helpen. De gemeenteraad heeft daarom vorige week besloten dat het gebouw er komt. We vinden het erg belangrijk om omwonenden goed te informeren, dat blijven we ook doen. En we betrekken hen bij de precieze invulling. Hierover zijn inmiddels afspraken gemaakt met omwonenden.” De vluchtelingen zitten nu nog in het oude gemeentekantoor, maar dit gebouw zal er volgend voorjaar niet meer staan. Het gebouw gaat gesloopt worden voor nieuwe woningbouw.

Deel dit artikel