Het RN7 Regionieuws van donderdag 22 september. Foto: RN7

Het RN7 Regionieuws van donderdag 22 september. Foto: RN7

REGIO - Nieuwe elektriciteitsmast geplaatst vanwege groeiende vraag naar stroom, WK-spelers volleybal aangekomen bij verblijf in Wijchen en Shantykoor loopt warm voor festival van komend weekend. Dit is het RN7 Regionieuws van donderdag 22 september.

Spectaculaire plaatsing

Spectaculaire beelden in Oosterhout donderdagmiddag. Daar werd langs de A15 een nieuwe hoogspanningsmast geplaatst. De mast is ruim 42 meter hoog, bijna 40.000 kilo zwaar, en wordt het eindpunt van het elektriciteitsnet in de omgeving. De mast komt er niet zomaar; samen met het transformatorstation dat er komt, moet het Nijmegen Noord kunnen blijven voorzien in de toenemende vraag aan elektriciteit.

WK-spelers gearriveerd in regio

Vrijdag begint het WK vrouwenvolleybal, dat dit jaar in Nederland wordt georganiseerd. Onder anderen Beuningen, Druten en Wijchen zijn team host voor de spelers uit Brazilië en de Dominicaanse republiek. Woensdagmiddag werden de dames in Wijchen welkom geheten door onder meer de burgemeester en de lokale volleybalvereniging Trivos. De dames zullen trainen in sportcentrum Arcus, de thuisbasis van de Wijchense volleybalsters. Trivos zal de WK-deelnemers verder een handje helpen waar dat nodig is.

Kindercafé Beuningen geopend

Woensdag werd in Beuningen het kindercafé Montijn geopend. In dit café draait alles om taal. Kinderen kunnen er wekelijks terecht voor taalspelletjes, gesprekken en leuke opdrachten. Doel is om hen spelenderwijs nieuwe woorden en uitdrukkingen te leren.

Yo ho, Yo ho

Het Kleine Café Aan De Haven, Het Vissersmeisje, The Wellerman… Stuk voor stuk legendarische shanties; zeemansliederen die vroeger aan boord van grote schepen werden gezongen als arbeidslied. Het zingen ervan wordt steeds populairder en dat heeft deels ook te maken met de tv-serie Tweede Hans. Dat is goed nieuws voor het gezelschap Alle Hens uit Driel. Zij bestaan al ruim 20 jaar. Tijd voor een feestje dus. Het allereerste Shantyfestival doet daarom zondag 25 september in Elst haar intrede.

Deel dit artikel