Marco heeft een heel arsenaal aan wapens in huis. Foto: RTV Connect

Marco heeft een heel arsenaal aan wapens in huis. Foto: RTV Connect

ARNHEM - De politie zou bang voor hem zijn en daar is hij trots op. Marco woont in de Arnhemse volkswijk Geitenkamp en heeft tientallen wapens in zijn woonkamer hangen. “Een P99, AK-47, sniper, kruisboog en een gewone handboog, allemaal achter slot en grendel.”

Marco had eens peloton aan agenten in zijn huis staan, vertelt hij aan RTV Connect. Naar eigen zeggen onterecht, want hij heeft een vergunning voor zijn wapenarsenaal. "Ik was aan het witten, dus ik pakte de wapens van de muur af. Dat hadden kinderen vanaf de straat gezien. Toen hebben ze gezegd dat ik buiten liep met een geweer, en dat is gewoon niet waar. Er kwamen acht politieauto's en twee hondenwagens. Toen stonden er ineens zo'n twaalf agenten met getrokken en gerichte pistolen bij mij in huis."

Toeval of niet: als Marco erover vertelt, rijdt er een politiebusje langzaam aan zijn huis voorbij.

'Geen PTSS'

Volgens de Geitenkamper diende hij in Irak en Afghanistan en zag hij daar vreselijke dingen die hij maar niet kan vergeten. Posttraumatische stressstoornis (PTSS) heeft hij niet, denkt Marco zelf. Toch lag hij nachtenlang wakker vanwege het moment waarop een negenjarig kind in Afghanistan om het leven kwam.

Marco vertelt dat hij zag hoe het jongetje een wapen van een gesneuvelde militair pakte en op Amerikaanse troepen richtte. Volgens Marco heeft het kind het niet overleefd, omdat de Amerikanen er met vuur op reageerden. Het moment houdt hem nog altijd veel bezig.

RTV Connect mocht bij Marco binnenkijken:

Deel dit artikel