Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De route van de tweede etappe van de Vuelta. Foto: Omroep Gelderland
De Vuelta begon vrijdag met een ploegentijdrit. Foto: ANP

De Vuelta begon vrijdag met een ploegentijdrit. Foto: ANP

ZALTBOMMEL - Wie zaterdag met de auto op pad wil, moet in een deel van Gelderland rekening houden met verkeershinder door de wielerronde Vuelta. In de 2e etappe van de koers rijdt het peloton van Den Bosch door de Bommelerwaard, het Land van Maas en Waal, de Betuwe en Gelderse Vallei naar Utrecht. Wie wil gaan kijken, wordt gevraagd om zoveel mogelijk lopend, fietsend of met het openbaar vervoer te komen.

Toeschouwers die toch de auto nemen en inwoners van de doorkomstplaatsen, krijgen te maken met wegafsluitingen en moeten voor lief nemen dat er weinig of geen parkeermogelijkheden langs het parcours zijn. De af- en oprit Zaltbommel van de A2 en de op- en afrit Echteld van de A15 zijn enkele uren afgesloten.

De wielerprofs rijden in de Bommelerwaard onze provincie binnen. Daar is de N322 is van 12.30 tot 16.00 uur volledig afgesloten, omdat het parcours over deze provinciale weg komt. De organisatie begint om 10.00 uur al met het afzetten van de weg. Het advies is daarom zo vroeg mogelijk uit de gemeente te vertrekken als u die dag op pad gaat.

Parkeerverbod

De gemeente Buren, waar doorkomstplaats Lienden onder valt, heeft een parkeerverbod ingesteld vanaf vrijdagavond 18.00 uur. "De veiligheid van de renners en bezoekers gaat boven alles. Daarom is het hele parcours verkeer- en parkeervrij. Dit betekent dat er geen auto’s geparkeerd mogen staan op de wegen en op de parkeerplaatsen langs de genoemde route. Wij vragen omwonenden daarom hun auto op eigen terrein of verder van het parcours te parkeren", meldt de gemeente op haar site.

Slechte bereikbaarheid

Boeren hebben als protest tegen het stikstofbeleid aangekondigd actie te gaan voeren langs het parcours in Scherpenzeel, maar ze zeggen dat te gaan doen zonder hinder voor publiek of de wielrenners. De vraag is of dat gaat lukken. Naar verwachting komen honderden boeren demonstreren en ligt de focus op het nabij gelegen Woudenberg, net over de Gelderse grens. Hoe dan ook geldt voor alle Gelderse doorkomstplaatsen dat die zaterdag minder goed of niet bereikbaar zijn.

De route van de tweede etappe van de Vuelta. - Foto: Omroep Gelderland

Zie ook:

Deel dit artikel