Mechteld ten Ham-weekend in de startblokken. Foto: REGIO8

Mechteld ten Ham-weekend in de startblokken. Foto: REGIO8

'S-HEERENBERG - Na een periode van onzekerheid voor de organisatie gaat het Mechteld ten Ham-weekend zaterdag weer van start in 's-Heerenberg. Om onder meer het Fluisterwoud klaar te maken voor honderden kinderen zijn vrijwilligers druk bezig met voorbereidingen. Dat meldt mediapartner REGIO8.

“Normaal zijn we vanaf het vorige Mechteld ten Ham-weekend al bezig voor de volgende en dat was dit jaar niet zo vanwege corona”, geeft voorzitter van de stichting Han Evers aan. “Dus we liggen een klein beetje achter op schema, maar het moet lukken.” Er werd lange tijd gezocht naar een nieuw onderkomen voor de Stichting Mechteld ten Ham, vernoemd naar een bekende heks uit het stadje, waarna er vorig jaar uiteindelijk een plek aan de Industriestraat werd gevonden. “Daar kunnen we in principe altijd terecht. We hebben daar onze spullen staan, het is onze opslag en onze werkplaats. Daar maken we onze dingen.”

Alle kostuums liggen te wachten tot vrijwilligers ze weer gaan dragen. Daarbij heeft de organisatie nog meer mensen nodig die zich willen verkleden en mee willen doen in het Fluisterwoud. “Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers, met name kinderen die mee willen doen in het fluisterwoud”, laat de voorzitter weten. “Die kunnen zich gewoon melden via de website of via de Facebookpagina en dan worden ze daar wel naartoe verwezen.”

Dertigjarig bestaan

Voor nu is de organisatie vooral blij dat er na twee jaar weer een Mechteld ten Ham weekend is. Na een 'normale' editie dit jaar, heeft de organisatie grote plannen. “Volgend jaar bestaan we dertig jaar en dan gaan we uitpakken, dus dan gaan we ook speciale dingen organiseren. Wat het precies wordt, dat weten we nog niet”, geeft Evers aan.

Deel dit artikel