Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De omgeving is afgezet voor onderzoek. Foto: John Beckmann / RN7
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Huls schietpartij Tarweweg Nijmegen. Foto: John Beckmann / RN7
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Huls schietpartij Tarweweg Nijmegen. Foto: John Beckmann / RN7
Lead Image 4:
Lead image TXT 4: Schietpartij Tarweweg Nijmegen. Foto: John Beckmann / RN7
Lead Image 5:
Lead image TXT 5: Een traumahelikoper is op het plaats delict geland. Foto: John Beckmann / RN7
Kogelgaten. Foto: John Beckmann / RN7

Kogelgaten. Foto: John Beckmann / RN7

NIJMEGEN - De politie heeft maandagochtend geschoten op een gewapende man (60) uit Groesbeek aan de Tarweweg in Nijmegen. Op Twitter meldt de Politie Gelderland dat de Groesbeker de aanwijzingen van de agenten niet opvolgde en dat er daarom gericht is geschoten.

De melding kwam iets na 11.00 uur binnen bij de politie. Daarin stond dat er zich een man met een vuurwapen in de wachtkamer van een instelling voor verslavingszorg zou bevinden. Ook zou een knal vanuit de wachtkamer zijn gehoord. Of dit daadwerkelijk het geval was, is nog onduidelijk.

Agenten waren binnen enkele minuten na de melding ter plaatse en troffen de man in de wachtkamer in het bijzijn van omstanders. Vanaf buiten is contact gezocht met de man. Hij volgde de aanwijzingen niet op en werd door de politiemensen ter plaatse als dreigend ervaren. Nadat ook niet op een waarschuwingsschot werd gereageerd en de man zijn mogelijke wapen op de politie richtte, is door de politie gericht geschoten.

De situatie was al vrij snel onder controle. Aan de Groesbeker is eerste hulp verleend door de politie, waarna hij met een ambulance naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Er zijn geen andere gewonden gevallen.

De Rijksrecherche doet onderzoek naar het incident. Zo wordt sporenonderzoek verricht en worden betrokkenen gehoord. Onderzoek door de Rijksrecherche is gebruikelijk bij schietincidenten door de politie waarbij personen letsel oplopen.

De omgeving is afgezet voor onderzoek - Foto: John Beckmann / RN7
Huls schietpartij Tarweweg Nijmegen - Foto: John Beckmann / RN7
Huls schietpartij Tarweweg Nijmegen - Foto: John Beckmann / RN7
Schietpartij Tarweweg Nijmegen - Foto: John Beckmann / RN7
Een traumahelikoper is op het plaats delict geland - Foto: John Beckmann / RN7

Deel dit artikel