Oussama Tannane zet aan voor een actie. Foto: Broer van den Boom

Oussama Tannane zet aan voor een actie. Foto: Broer van den Boom

NIJMEGEN - Oussama Tannane was bij Vitesse de smaakmaker van de eredivisie. Bij NEC onderscheidt hij zich ook al direct. Maar de vraag is of de rest van het elftal mee kan op zijn niveau.

De middenvelder laat in een oefenduel tegen Heracles zien wat hij kan. Hij maakt risicovolle dribbels, strooit met passes en schuwt ook een hakje of een balletje buitenkant voet niet. En Tannane verzet ook bergen werk. Hij geeft het ritme aan bij het druk zetten en verovert de bal ook met slidings.

Aan alles is te zien dat hij in zijn element is. "NEC is een warm bad. Een gezellige club. Ik ben hier goed opgevangen. Ik denk dat we kunnen gaan verrassen in de competitie."

Leuk spelletje

Tannane biedt zich veelvuldig aan, maar krijgt niet altijd direct de bal. "We hebben nu vier wedstrijden samengespeeld. Met de tijd gaat dat wel komen. Voetballen verleer je nooit. Ik ben een technisch vaardige speler, het blijft een leuk spelletje. Conditioneel gaat het ook steeds beter. Ik heb zin om voor het echie te gaan voetballen."

'Ik zal laten zien wie Tannane is'

Tannane verdween vorig seizoen door een achterdeur bij Vitesse, nadat hij op een zijspoor terecht was gekomen. "Het was geen leuke manier, maar ik had het niet voor het zeggen. Ik hoef niks te laten zien. Heel Nederland weet wel hoe ik kan voetballen. Ik zal laten zien wie Tannane is."

Deel dit artikel