Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Zevenheuvelenweg vanuit de lucht. Foto: Joep Wijers
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Groesbeek donkere wolken. Foto: RN7
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Donkere wolken boven Groesbeek. Foto: RN7
Lead Image 4:
Lead image TXT 4: Niet alle stukken van de route staan vol met juichende toeschouwers. Foto: Patrick Bijl
Lead Image 5:
Lead image TXT 5: Regen op de tweede wandeldag, ook voor loper Frankwin Peters. Foto: Frankwin Peters
Lead Image 6:
Lead image TXT 6: Massages na de Dag van Wijchen. Foto: RN7
Regen in Groesbeek. Foto: RN7

Regen in Groesbeek. Foto: RN7

REGIO - Het is de tweede dag, en tóch de voorlaatste van de Vierdaagse. In dit gekke jaar kan het allemaal. De deelnemers moeten vandaag onder andere de beruchte Zevenheuvelenweg tussen Groesbeek en Berg en Dal bedwingen. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Tips? Foto's? Mail naar redactie@rn7.nl.

Het is de tweede dag, en tóch de voorlaatste van de Vierdaagse. In dit gekke jaar kan het allemaal. De deelnemers moeten vandaag onder andere de beruchte Zevenheuvelenweg tussen Groesbeek en Berg en Dal bedwingen. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Tips? Foto's? Mail naar redactie@rn7.nl.

18.10 uur | De lopers moeten al zo'n drie kwartier binnen zijn om ook morgen weer te mogen lopen. Dat is flink doorstappen, zeker als je met blaren loopt. Toch namen sommige wandelaars de tijd om in de Cosmas en Damianuskerk in Groesbeek een kaarsje op te steken. Wij blazen voor vandaag de kaars van dit liveblog uit. Morgen zijn we er weer met de derde en laatste dag van de Vierdaagse.

17.50 uur | 1530 wandelaars zijn vandaag niet op tijd, of helemaal niet, aangekomen bij de finish op de Wedren. Er zijn nu nog 35.465 deelnemers in de race.

16.54 uur | Ook in Berg en Dal was zo'n beetje alles en iedereen doorweekt, maar dat mocht de pret niet drukken.

16.10 uur | Voor wandelaars die tijdens het bedwingen van de beruchte Zevenheuvelenweg wel een opkikkertje kunnen gebruiken is er Ottina. Haar soep geeft nieuwe energie.

15.45 uur | Canadese militairen lopen dit jaar niet mee met de Vierdaagse, vanwege een reorganisatie in het Canadese leger. Maar dat is voor andere militairen en andere belangstellenden natuurlijk geen reden om de Canadese militaire begraafplaats over te slaan.

14.25 uur | De wandelaars reageren heel verschillend op het natte weer. Sommigen vinden het zelfs fijn: "Op de één of andere manier vind ik het makkelijker lopen in de regen."

14.00 uur | Toen het nog droog was in Groesbeek, had deze wandelaar een opvallend advies. Maar of hij dat echt meende...

13.15 uur | De Zevenheuvelenweg vanuit de lucht

Zevenheuvelenweg vanuit de lucht - Foto: Joep Wijers

12.35 uur | De echte hitte is weg, en op de meeste plaatsen regent het, maar ook op droge plaatsen is het niet per se fijn om te wandelen, zo laten verschillende deelnemers weten. De luchtvochtigheid is namelijk dusdanig hoog, dat het behoorlijk benauwd is.

12.05 uur | Soppen over de Zevenheuvelenweg.

11.40 uur | Inmiddels regent het in Groesbeek, en de verwachting is dat het nog wel een tijdje nat blijft. Dat wordt met natte sokken de Zevenheuvelenweg op dus.

Regen in Groesbeek - Foto: RN7

11.15 uur | Donkere wolken pakken zich samen boven Groesbeek...

Groesbeek donkere wolken - Foto: RN7
Donkere wolken boven Groesbeek - Foto: RN7

11.05 uur | Kun je geen genoeg krijgen van het kijken naar wandelaars maar doe je dat het liefst droog binnen? Kijk dan naar onze livestream of zet je tv of radio aan.

10.40 uur | Gisteren heeft tijdens de Vierdaagsefeesten voor de derde keer een steekincident plaatsgevonden. Op woensdagavond ging het dit keer mis in de Molenstraat, een 18-jarige jongen is aangehouden door de politie. Meer weten? Klik hier.

9.55 uur | De eerste serieuze kuitenbijter is vandaag de Sint Jansberg, tussen Mook en Milsbeek.

9.35 uur | Elke wandelaar zal zijn eigen stukje route hebben waar het afzien is. Voor Patrick, die alvast de 'finish vlag' bij zich heeft, is dat Gennep. Daar maken de wandelaars van de 50km een flinke lus waar maar weinig toeschouwers te vinden zijn om de lopers aan te moedigen. Ook is er volgens hem niet veel te zien. Al ziet het er op de foto best mooi uit, over smaak valt niet te twisten.

Niet alle stukken van de route staan vol met juichende toeschouwers - Foto: Patrick Bijl

9.20 uur | Na alle hitte en zon van de afgelopen dagen is vandaag wel te spreken van een ander wandelklimaat op de tweede dag van dit jaar. Het is een stuk koeler en dat gaat gepaard met regen. Zo had ook wandelaar Frankwin vanochtend om 07:15 de eerste bui al gehad.

Regen op de tweede wandeldag, ook voor loper Frankwin Peters - Foto: Frankwin Peters

9.10 uur | De meningen zijn erover verdeeld, maar wat betreft natuurlijke omgeving is vandaag misschien wel de mooiste wandeldag. Vergezichten, glooiende wijngaarden groene heuvels en dalen, en bossen; het is er allemaal. Vandaag begint met een tocht langs het water van de Maas. Na Mook en Milsbeek wordt het terrein heuvelachtig richting Groesbeek, waarna de Zevenheuvelenweg opdoemt. Die is zwaar, maar de duizenden toeschouwers helpen. Bovendien: eigenlijk hoeven de deelnemers 'maar' vier heuvels te beklimmen, in plaats van zeven. Vanaf Berg en Dal loopt de route door Nijmegen-Oost naar de Wedren. Hier een kaartje met het parcours.

9.00 uur | Gisteren zijn 1490 wandelaars niet op tijd (of helemaal niet) over de finish gekomen. Dat is meer dan in 2019 op de Dag van Wijchen; toen was het aantal uitvallers op woensdag 1350. En toen hadden de deelnemers er al een dag extra op zitten. Op de eerste dag vielen toen 661 lopers uit. We kunnen wel concluderen: het was gisteren weliswaar niet meer zo bloedheet als dinsdag, maar toch nog een loodzware wandeldag.

8.45 uur | RN7 verslaggevers staan vandaag in Groesbeek en Berg en Dal. Volg het via radio, TV of online stream.

8.40 uur | Welkom in het liveblog! Hopelijk is iedereen genoeg hersteld van de Dag van Wijchen, en ook van Roze Woensdag. Nog even terug naar gisterenmiddag in Nijmegen, waar deze wandelaars wel een massage konden gebruiken.

Massages na de Dag van Wijchen - Foto: RN7

Deel dit artikel