Elst op Blauwe dinsdag. Foto: RN7

Elst op Blauwe dinsdag. Foto: RN7

ELST - Het besluit van de organisatie om de Vierdaagse één dag te schorsen in combinatie met de hitte, maakte Elst vandaag een stille indruk. Dimitri Horsthuis-Tangelder, wethouder en loco-burgemeester, ging toch op pad om de Overbetuwse ondernemers een hart onder de riem te steken.

"Er zouden vandaag iets meer wandelaars zijn (...) en volle terrassen. Dit kun je wel een strop voor de ondernemers noemen". Na twee jaar Corona is het echt super jammer", legt Horsthuis-Tangelder uit. Hij roept dan ook inwoners en toeristen uiy om hier een drankje te komen drinken en een ijsje te eten. "Het is belangrijk dat je de verkoeling op zoekt én dat kan heerlijk met een ijsje van onze ondernemers".

Tekst gaat verder onder de video:

Wandelaars Marga en André zijn al vroeg op pad om boodschappen te doen om dan op tijd in het hotel met 'de gordijnen en ramen dicht' de dag door te komen. "Vorig jaar was er in ieder geval nog wat keuring", vertelt Marga. "Nu voelt het alsof we op vakantie zijn, licht André toe. Het voelt helemaal niet als de Vierdaagse. Ik denk steeds 'wanneer gaan we nu beginnen'?"

"Ik heb al het extra ingeroosterde personeel weer moeten afzeggen", Daniëlle Carabain eigenaar van het Wapen van Elst uit. Ze had wel extra veel drank ingekocht, maar daar zit ze niet zo over in. "Het hotel zit gelukkig wel lekker vol, dus dat komt wel op. We hebben ook veel bezoekers op het terras, dat valt me niet tegen". Ze baalt er wel van dat Blauwe Dinsdag is afgelast, maar zo vertelt ze "het is drie jaar wel weer ontzettend leuk om onze vaste gasten die elk jaar de Vierdaagse lopen, te zien."

Deel dit artikel