De blaashal van MHC Wijchen ter illustratie. Foto: MHC Wijchen - Facebook

De blaashal van MHC Wijchen ter illustratie. Foto: MHC Wijchen - Facebook

ELST - De gemeente Overbetuwe heeft besloten de opblaasbare sporthal - waar al een jaar gesteggel over is - van de hockeyclub HCOB te kopen. Vorig jaar gaf de gemeente een vergunning af voor het plaatsen van een hal, maar deze moest later onder dwang van de rechter worden teruggedraaid. De hockeyclub had de blaashal echter al aangekocht en een nieuwe plek voor de hal is nog niet definitief gevonden.

De gemeente gaat de blaashal van de hockeyclub kopen voor een bedrag van 275.00 euro. Sjoukje ten Broeke, de voorzitter van de hockeyclub HCOB, liet eerder aan RN7 weten met de gemeente in overleg te zijn over de gevolgen van een alternatieve locatie. "Als de hal niet op ons terrein wordt geplaatst, dan heeft dat financiële consequenties", laat ze weten. "Wij hadden een plek aangewezen en als niet doorgaat, dan moet daar een oplossing voor komen." De hockeyclub heeft vervolgens aan de gemeente laten weten de blaashal niet meer in hun bezit willen hebben en te willen verkopen.

De gemeente laat ook weten de met HCOB afgesloten lening overeenkomst te beëindigen. De club had 314.000 euro van de gemeente ontvangen om de hal aan te schaffen. Zodra HCOB het volledige bedrag van de lening heeft afgelost, vervalt ook de jaarlijkse bijdrage die de hockeyclub voor het exploiteren van de blaashal zou krijgen. Dit stond op 25.000 euro.

De gemeente heeft niet bekend gemaakt of er inmiddels al een nieuwe locatie voor de hal is gevonden. Er wordt momenteel wel onderzoek gedaan naar plaatsing van de hal op het Multicourt in Sportpark de Pas. De blaashal blijft volgens de gemeente een noodzaak om het voortgezet onderwijs te voorzien in voldoende huisvesting voor bewegingsonderwijs en HCOB voor extra ruimte voor de wintercompetitie.

Deel dit artikel