Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Remsporen van motor en auto. Foto: John Beckmann / RN7
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Het ongeluk gebeurde op de N324. Foto: John Beckmann / RN7
Motor komt vast te zitten aan busje. Foto: John Beckmann / RN7

Motor komt vast te zitten aan busje. Foto: John Beckmann / RN7

WIJCHEN - Een motorrijdster raakte donderdagmiddag gewond, nadat een taxibusje met hoge snelheid achterop zijn stilstaande motor knalde. Het ongeluk gebeurde op de N324 ter hoogte van de Rijdtsestraat, rond 15.40 uur.

De vrouw wilde de Rijdtsestraat in rijden en wachtte totdat daar ruimte voor was. De bestuurster van het busje zag haar over het hoofd en botste met volle vaart tegen de motor. Die kwam klem te zitten aan het busje.

Door de klap belandde de motorrijdster op de motorkap van het busje, en daarna op het asfalt. Ambulancemedewerkers behandelden haar ter plaatse, waarna ze in de ambulance met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. Over de aard van haar verwondingen is niets bekend, maar had in elk geval veel pijn aan haar rug en nek. De helm zat nog op haar hoofd toen ze in de ambulance werd gelegd.

Het is niet bekend waarom de bestuurster van het busje de motor niet had gezien. Ze was in elk geval niet onder invloed, zo wezen alcohol- en drugstests uit. Haar telefoon is door de politie in beslag genomen. Van beide voertuigen zijn duidelijke remsporen op het asfalt te zien.

Eén van de rijbanen van de N324 bleef langere tijd afgesloten, zodat de hulpdiensten hun werk konden doen. Verkeer werd omgeleid.

Remsporen van motor en auto - Foto: John Beckmann / RN7
Het ongeluk gebeurde op de N324 - Foto: John Beckmann / RN7

Deel dit artikel