De plek van het ongeval op de A12. Foto: Persbureau Heitink

De plek van het ongeval op de A12. Foto: Persbureau Heitink

BENNEKOM - Op de A12 bij Ede zijn woensdagmiddag drie gewonden gevallen bij een ernstig ongeval met een trekker en een vrachtwagen. Dat meldt de politie. Het gaat om een 40-jarige man, een 37-jarige vrouw en een 17-jarige vrouw uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

De snelweg was lange tijd afgesloten in de richting van Utrecht, tussen de afrit Oosterbeek en Veenendaal. Verkeer werd omgeleid via de A50, A15 en A2.

Volgens Rijkswaterstaat is het ingesloten verkeer op de A12 onder begeleiding de A30 opgestuurd. Het wegdek raakte bij het ongeluk zwaar beschadigd. De A12 was nog tot laat in de avond dicht vanwege de herstelwerkzaamheden.

Slachtoffers op trekker

De slachtoffers zaten volgens de politie op de trekker. De drie zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over hun toestand is niets bekend.

Politie doet uitgebreid onderzoek

Een politiewoordvoerder laat weten dat ze dit ongeval uitgebreid onderzoeken. “Dat doen we door getuigen te horen die in de directe nabijheid reden, sporen op het wegdek te analyseren en onderzoek aan in ieder geval de tractor te doen.”

Hij voegt toe dat het onderzoek eerst volledig moet zijn afgerond, voordat er conclusies kunnen worden getrokken. “Er gaan al snel verhalen rond, maar dat zijn vooralsnog speculaties. Wij willen neutraal het onderzoek de ruimte geven. Dat toewerken naar conclusies op basis van het onderzoek kan zeker enige tijd gaan duren.”

Bekijk hier beelden van de plek van het ongeval:

Deel dit artikel