Groenonderhoud (ter illustratie). Foto: Pixabay

Groenonderhoud (ter illustratie). Foto: Pixabay

BEUNINGEN - Bij de gemeente Beuningen zijn veel klachten binnengekomen van inwoners over het groenonderhoud. Alleen al over de maand mei gaat het om 46 klachten, zo heeft het college van B&W van Beuningen bekendgemaakt in een brief aan de gemeenteraad. Daarvan zijn 19 bewonersklachten gegrond verklaard. Wel zijn al die klachten snel behandeld, en de problemen opgelost.

Gedurende het voorjaar en de zomer wil de gemeenteraad op de hoogte worden gehouden hoe het staat met het groenonderhoud in de gemeente. Begin dit jaar had de gemeenteraad daartoe een motie aangenomen.

Elke maand informatieve brief

In de periode mei tot en met september wordt de raad maandelijks aan de hand van een brief door het college op de hoogte gehouden over de stand van zaken.

De groenbeheerder van de gemeente controleert nu elke maand 50 willekeurige groenvlakken. Bij die controle in mei voldeed het groen op drie locaties niet aan het zogeheten "beeldkwaliteitsniveau". Om welke drie plaatsen het gaat, is niet bekendgemaakt Bij de 19 gegronde klachten was in 16 gevallen sprake van teveel of te hoog onkruid.

Alle klachten snel afgehandeld

Op de drie andere plekken was te veel opschot aanwezig, zo vermeldt de brief aan de raadsleden. Opschot is de groei van jonge takken aan struiken en bomen, soms vanuit de boomwortels. Deze eenjarige takken groeien vaak langs de stam van een boom.

De afspraak luidt dat alle bewonersklachten binnen vijf werkdagen door een aannemer worden afgehandeld. Volgens het college is dat in mei met alle 19 klachten daadwerkelijk binnen die termijn gebeurd.

Deel dit artikel