Eli Schuit en Robin Kessels namen het initiatief voor een skatepark. Foto: Mabel Elzinga / RN7

Eli Schuit en Robin Kessels namen het initiatief voor een skatepark. Foto: Mabel Elzinga / RN7

BEUNINGEN - Als alles naar verwachting verloopt, krijgt de jeugd in de gemeente Beuningen in de loop van volgend jaar de beschikking over een zogeheten pumptrack. Dit is een kruising van een crossbaan en een skatepark. Het is laagdrempelig en geschikt voor alle fiets- en skatesporten. Bovendien kan het worden gebruikt door alle leeftijden.

Het Beuningse college van B&W presenteert op 12 juli de Perspectiefnota voor de komende jaren aan de gemeenteraad. Daarin is ook een bedrag opgenomen om de plannen voor een pumptrack nog dit jaar verder uit te werken. Dit bedrag wordt gebruikt om de benodigde onderzoeken uit te voeren.

Steun van 300 handtekeningen

Daarnaast wordt er samen met de jongeren een definitief programma van eisen opgesteld. Zodra het college eind dit jaar een definitief plan heeft samengesteld, kan de pumptrack in principe in 2023 worden gerealiseerd, zegt een woordvoerder van de gemeente donderdag. De gemeenteraad moet eind dit jaar nog wel officieel akkoord gaan met het definitieve plan.

De aanlegkosten voor een pumptrack bedraagt waarschijnlijk minimaal 120.000 euro. Daar komen nog wel de jaarlijkse onderhoudskosten van 5 mille bovenop. Het idee was afkomstig van de vrienden Eli Schuit (10) en Robin Kessels (11). Zij lanceerden hun plan tijdens een raadsvergadering, daarbij ondersteund door 300 handtekeningen van jongeren.

Gemeenteraad direct enthousiast

Vanuit de gemeenteraad kwamen meteen enthousiaste geluiden. Wel wilde de gemeenteraad dat er eerst een volledig plan op tafel ligt, compleet met financiering, voordat men zich definitief zou uitspreken.

Eli Schuit en Robin Kessels introduceerden aanvankelijk het plan voor een skatepark. Het college voelt echter meer voor een pumptrack, mede omdat alle leeftijden daar terecht kunnen. Sportpark de Ooigraaf (ook wel het Beuningse Papendal genoemd) wordt hoogstwaarschijnlijk de locatie van de pumptrack.

Eli en Robin vertelden eerder al aan RN7 waarom er een pumptrack moet komen in Beuningen:

Deel dit artikel