De drie mogelijke locaties voor het nieuwe zwembad zijn in rood omsingeld. Foto: Gemeente Nijmegen

De drie mogelijke locaties voor het nieuwe zwembad zijn in rood omsingeld. Foto: Gemeente Nijmegen

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen heeft drie mogelijke locaties voor het nieuwe zwembad in Winkelsteeg op het oog: naast de Jan Massinkhal, op het parkeerterrein aan de Boekweitweg en park Winkelsteeg (sportveld aan Vossendijk). Het nieuwe zwembad moet de huidige zwembaden Dukenburg en Nijmegen-West vervangen. Deze zijn verouderd en niet duurzaam.

De bestaande zwembaden voldoen volgens de gemeente niet meer aan de hedendaagse eisen voor energiezuinigheid, duurzaamheid en gebruik. Het gebied Winkelsteeg is aangewezen, omdat het goed bereikbaar vanuit de verschillende stadsdelen Dukenburg, Nijmegen Nieuw-West en Neerbosch-Oost. Volgens de gemeente zijn de drie mogelijke locaties ook geschikt om naast de functie van zwembad, een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Winkelsteeg.

De gemeente houdt dinsdag een inloopavond voor omwonenden. In het vooronderzoek heeft is er al gesproken met de verschillende gebruikersgroepen, huidige partijen die gebruik maken van het zwembad, KNZB, de seniorenraad, Stichting leergeld en de focusgroep Toekomstvisie Zwembad West. Nu wil zij van de bewoners en omliggende bedrijven de mogelijke voor- en nadelen van deze drie locaties horen.

De inloopavond start om 17.00 en duurt tot 19.30 uur en vindt plaats in de Jan Massinkhal aan Nieuwe Dukenburgseweg 5 te Nijmegen. Aanmelden is niet nodig.

Deel dit artikel