Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Hier treden de muzikanten op bij het Straatmuzikantenfestival. Foto: NK Straatmuzikantenfestival 2022
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Strong Viking Run in september 2021. Foto: John Beckman / RN7
Strong Viking Run in september 2021. Foto: John Beckman / RN7

Strong Viking Run in september 2021. Foto: John Beckman / RN7

REGIO - Het is zomer! Dat betekent ook dat er steeds meer festivals en andere evenementen plaatsvinden in de regio. Velen daarvan zijn eindelijk terug na twee jaar corona-afwezigheid. We maken een selectie voor dit weekend: dit is er zoal te doen in de regio.

Gemeente Beuningen

In Weurt is zaterdagmiddag een Garden Sale: tweedehands spullen kopen en verkopen. Dit wordt verkocht in de tuinen en op opritten van Weurtenaren. Vanaf 8.30 tot 16.00 uur kun je terecht op meer dan veertig locaties. Je hoeft Weurt dan niet te verlaten, want om 20.00 uur begint het Midzomer Muziek Concert in De Kloosterhof.

Vakantieboerderij De Hoogewaard in Winssen organiseert zaterdag de hele dag bijzondere workshops. Op het programma staat kommen maken van houtskool en het smeden van een echt Vikingmes.

Gemeente Druten

In Druten kunnen volleyballiefhebbers hun hart ophalen: het marktplein wordt omgetoverd tot één grote zandbak. Zowel op zaterdag als zondag zijn er van 9.00 tot 18.00 uur wedstrijden. De inschrijving voor het toernooi is al gesloten, maar belangstellenden zijn welkom. Hierna volgt een feestavond die om 18.00 uur start en gratis toegankelijk is.

Voor de muziekliefhebbers is er ook genoeg te doen: zowel in Horssen als in Puiflijk worden optredens georganiseerd. De Drumcombinatie Afferden-Puiflijk verzorgt op zaterdag een bijzonder concert genaamd ‘Sound from Screens’ in Dorpshuis de Lier, te Puiflijk. Naast hun eigen muzikanten, zullen ook slagwerkensembles van Juliana Doornspijk van de partij zijn. De aanvang is om 19.30 uur. Kaarten voor het concert zijn nog beschikbaar en kosten 5 euro.

In het naastgelegen Horssen zal op zondag een voorjaarsconcert plaatsvinden. De Horssense Muziekvereniging Excelsior speelt hiervoor samen met slagwerkgroep Excelsior Deest Horssen en slagwerkgroep Ad Astra uit Asperen. Het concert is in het dorpshuis de Horst en start om 13.30 uur.

Gemeente Nijmegen

In Nijmegen is er dit weekend voor bijna iedereen wel wat te doen. Atleten kunnen een bezoekje brengen aan Nyma Outdoor Gym waar de Strongman Battles zullen plaatsvinden. Zowel mannen als vrouwen strijden tegen elkaar wie het sterkste is. Het evenement duurt twee dagen en start om 9.00 uur.

Voor de fashion iconen is er dit weekend de Kilo Kilo Vintage kledingmarkt in Waalhalla. Voor 2 euro kun je vanaf 10.00 uur komen kilo shoppen. 's Avonds is er een rollerdisco waar je je nieuwe vintage look kunt showen. Hiervoor betaal je wél extra entree.

Niet zo’n fan van sporten of van kleding? Dan kan je op zaterdagmiddag terecht bij het Open Poëziepodium in het Poëziecentrum Nijmegen. Maar er is ook weer zomerkermis! Op de Waalkade en in de Hoogstraat kun je tot middernacht draaien én zwaaien. Tegelijkertijd is er het Wijnfestival in het Kronenburgpark. Er zijn nog tickets verkrijgbaar en je krijgt korting als je met je vrienden komt.

De nacht van zaterdag op zondag is een nacht vol saamhorigheid, pittige kilometers en mooie ontmoetingen. Duizenden wandelaars lopen 20 of 40 kilometer om geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen die op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. De Nacht van de Vluchteling start en eindigt bij Hubert Nijmegen. Meelopen en doneren kan nog via deze website.

Gemeente Overbetuwe

In Elst is zaterdag het Nederlands Kampioenschap Straatmuzikanten. Vanaf 11.30 uur treden 34 acts op 15 verschillende plaatsen in het centrum op. Als uitsmijter treden The Amazing Stroopwafels op: zij zijn de 'godfathers' van de straatmuziek in Nederland.

Hier treden de muzikanten op bij het Straatmuzikantenfestival. - Foto: NK Straatmuzikantenfestival 2022

Zaterdag is het ook Dag van de Bouw in Elst. Overal in Nederland zijn bouwplaatsen - die normaal dicht zijn - te bezoeken. Hier bouwt het Rijnstate Ziekenhuis een nieuwe dependance. Park Lingezegen bij Elst is dit weekend het toneel van meerdere dansvoorstellingen. Dansschool 'Het Dansatelier' speelt er op 18, 19, 25 en 26 juni hun eindvoorstelling waar ruim 400 leerlingen aan meedoen.

Gemeente Wijchen

Archeologie, hardlopen en een obstakelparcours: wat hebben deze drie uiteenlopende activiteiten met elkaar te maken? Ze vinden allemaal plaats in de gemeente Wijchen.

Op zaterdag en zondag zijn de Nationale Archeologiedagen in Museum Kasteel Wijchen. Kinderen kunnen Romeinse spelletjes spelen en aan de slag gaan als archeoloog. Ze mogen ook van scherven aardewerken potjes plakken of bronzen munten schoonmaken. Entree is op vertoon van een museumkaart.

Ook het Strong Viking event bij Recreatiegebied Berendonck gaat van start: een tweedaags evenement waarin deelnemers door modder en water ploegen. Het gaat deze keer om de 'water editie', extra verkoeling dus, op deze snikhete dag. Op zondag is een speciale familie editie, waarin hele gezinnen meerdere obstakels in de modder trotseren.

Strong Viking Run in september 2021 - Foto: John Beckman / RN7

Geen zin in water of modder, maar wel in een stukje hardlopen? Dan is zaterdag de Hernense Straatloop iets voor jou. Er zijn vier afstanden: de 600 en 1200 meter, en de 5 en 10 km. Inschrijven kan op de dag zelf nog.

Wat ga jij dit weekend doen? Laat het ons weten en stuur een foto naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel