De politie deed nog lang onderzoek bij de snelweg. Foto: Persbureau Heitink

De politie deed nog lang onderzoek bij de snelweg. Foto: Persbureau Heitink

VAASSEN - De Koninklijke Marechaussee heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de A50 een 49-jarige man uit de gemeente Aalten aangehouden. Dit gebeurde in de richting van Apeldoorn naar Zwolle. Hierbij zijn drie waarschuwingsschoten gelost.

De schoten zijn gelost omdat gevreesd werd dat de bestuurder vuurwapengevaarlijk is. Hij reageerde ook niet op aanwijzingen van de Marechaussee.

De Marechaussee wilden het voertuig op de A12 ter hoogte van Arnhem-Noord controleren. In plaats van te stoppen, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Op de A50 richting Apeldoorn haalde het voertuig snelheden van 185 kilometer per uur. De Marechaussee zag dat de bestuurder iets uit het voertuig gooide dat leek op een vuurwapen.

Drugs gevonden

Bij de afslag Vaassen verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam hij tot stilstand in de berm. Hij reageerde op geen enkele aanwijzing van de marechaussees. Pas na het derde waarschuwingsschot kwam de bestuurder uit het voertuig en kon hij worden aangehouden.

In het voertuig zijn soft- en harddrugs aangetroffen. Het vermoedelijke wapen is niet aangetroffen. De Marechaussee in Zevenaar doet verder onderzoek in de zaak.

Het verkeer ondervond donderdagochtend nog veel hinder van het politieonderzoek.

Deel dit artikel