Eindelijk is er weer een kermis op het Lentefeest. Foto: RN7

Eindelijk is er weer een kermis op het Lentefeest. Foto: RN7

BEUNINGEN - De Lentefeesten zijn begonnen. Het is de eerste keer sinds corona dat het evenement weer plaatsvindt. Om het helemaal bijzonder te maken, is de kermis er ook weer bij. Na vier jaar zonder, is het eindelijk weer gelukt, vertelt voorzitter Mathijn Sommerdijk. “Ja, dat is gewoon helemaal geweldig.”

Dat de kermis vier jaar van weg is geweest, was niet zonder reden. Er waren namelijk problemen met de vorige locatie van de kermis; het Asdonckterrein. “De kermisexploitanten vonden dat geen geschikte locatie. Want als het droog is, dan is het stoffig. Heeft het geregend, dan is het een modderpoel. Dat is ook vervelend voor de bezoekers. En daarna kwam helaas corona, dus toen lag alles stil.”

De tekst gaat verder onder de video:

Tijdens de coronaperiode had Sommerdijk genoeg tijd om na te denken over de toekomst van de kermis. Uiteindelijk wilde de organisatie het toch weer op het Asdonckterrein plaatsen, omdat alle partijen toch weer behoefte hadden aan een kermis. Maar door de bouw van de chalets ging daar een streep doorheen. Op het laatste moment verhuisde de kermis van het Asdonckterrein naar het grasveld voor de St. Corneliuskerk.

'Veel ondernemers afgehaakt'

Naast de kermis ging ook het regelen van de lentefeesten niet van een leien dakje. “Heel veel ondernemers van de braderie zijn afgehaakt in de coronaperiode,” legt Sommerdijk uit. “Dus we zijn heel blij dat we nu bijna honderd kramen hebben.”

Sommerdijk kijk uit naar de start van het Lentefeest. “En niet alleen wij zijn er aan toe, het hele dorp is eraan toe. Om weer een beetje een meerdaags evenement te kunnen organiseren.”

Deel dit artikel