Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Basisschool de Ruyter in Weurt. Foto: Anton Adelaar / RN7
Kindcentrum de Peppel in Beuningen heeft al een ANWB verkeersplein. Foto: Anton Adelaar / RN7

Kindcentrum de Peppel in Beuningen heeft al een ANWB verkeersplein. Foto: Anton Adelaar / RN7

WEURT - Basisschool de Ruyter in Weurt is genomineerd voor een ANWB verkeerplein. Dat is een plein waarbij kinderen de ruimte krijgen om in een veilige omgeving ervaring op te doen met verschillende verkeerssituaties. Om het verkeersplein in de wacht te slepen, moet de school voor 25 mei zoveel mogelijk stemmen werven.

De tekst gaat verder onder de video:

Met de verkeerspleinen wil de ANWB de kennis over verkeersregels en het verkeersinzicht van kinderen vergroten. Volgens de organisatie is dit nodig, omdat uit eigen onderzoek blijkt dat kinderen steeds minder ervaring opdoen in het verkeer. De reden hiervoor varieert; alle activiteiten zijn op loopafstand, kinderen worden vaak met de bakfiets of auto gebracht, of kinderen hebben überhaupt geen fiets.

De winnaars

In iedere provincie tovert het ANWB Fonds een schoolplein om tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties. In Gelderland zijn er 38 scholen die kans maken. Tot en met 24 mei kan er worden gestemd.

Na 25 mei wordt per provincie de top drie scholen met de meeste stemmen voorgelegd aan de Adviescommissie van het ANWB Fonds. Daarbij wordt rekening gehouden met de grootte van de school. Uiteindelijk bepaalt de Adviescommissie wie er wint, waarbij ook wordt gekeken naar de motivering op het aanmeldformulier.

Op 13 juni worden de winnaars bekendgemaakt. Tussen 4 juli en 15 augustus worden de verkeerspleinen aangelegd.

In de gemeente Beuningen is al eerder een ANWB verkeersplein geopend, namelijk bij Kindcentrum de Peppel. Volgens de kinderen en leraren bevalt het plein erg goed.

Deel dit artikel