Vluchtelingenopvang in Beuningen . Foto: Gemeente Beuningen

Vluchtelingenopvang in Beuningen . Foto: Gemeente Beuningen

BEUNINGEN - Net als in Nijmegen gaat de gemeente Beuningen op verzoek van het COA vluchtelingen uit Ter Apel opvangen. De zestig vluchtelingen worden ondergebracht in een deel van sporthal De Tinnegieter, waar al Oekraïners verblijven. De eerste bus wordt woensdag verwacht.

Volgens burgemeester Daphne Bergman is de situatie in het aanmeldcentrum Ter Apel onhoudbaar. “Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers is echt naarstig op zoek naar opvangplekken. We zullen als Nederland met zijn allen een oplossing moeten vinden voor deze situatie. Net zoals Nijmegen (in de Jan Massinkhal), Sittard Geleen, Breda, Eindhoven, Oss, pakken we als college van de gemeente Beuningen hierin onze verantwoordelijkheid en bieden voor ongeveer 60 mensen een opvangplek in onze crisisopvang”, aldus de burgemeester.

De vluchtelingen die woensdag via het COA binnenkomen verblijven tijdelijk in De Tinnegieter en stromen daarna door naar andere locaties. De gemengde opvang duurt tot 27 juni. Daarna sluit de crisisopvang.

Deel dit artikel