Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Thijs met NEC-speler Ibi Cissoko. Foto: Omroep Gelderland
Thijs interviewt zijn favoriete speler. Foto: Omroep Gelderland

Thijs interviewt zijn favoriete speler. Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - Thijs Verhagen wilde altijd al een keer als echte journalist de spelers van NEC interviewen. En die wens is nu in vervulling gegaan. "Echt superleuk om dit zo te doen."

Thijs komt uit Wijchen en is heel actief bij NEC. Hij is servicemedewerker en helpt iedere zaterdag bij de jeugd als grensrechter. Maar het mooiste vindt hij het eerste elftal van de Nijmeegse club. "Ik heb autisme en dat bepaalt mijn leven heel erg. NEC hoort daar helemaal bij en ik wilde zo graag een keer journalist zijn."

Thijs interviewt de spelers en trainer van NEC:

En dus meldt Thijs zich bij het Goffertstadion, gewapend met een microfoon. De eerste speler die hij interviewt is direct zijn favoriet: Souffian El Karouani. Thijs wil weten wie zijn voorbeelden zijn. "Ik ben opgegroeid met Messi en Ronaldo, die twee zijn wel een voorbeeld. En ik heb als linksback veel naar Marcelo gekeken."

Thijs wil graag weten of El Karouani volgend seizoen nog bij NEC speelt. "Daar kan ik geen antwoord op geven, dat moet je aan Ted of aan Wilco vragen."

'Nooit in paniek'

Trainer Rogier Meijer wordt ook ondervraagd over hoe hij het seizoen heeft beleefd. "Ik ben heel trots op het elftal, we zijn nooit echt in de problemen geweest qua stand. We zijn nooit in paniek geweest. Ik kijk heel tevreden terug."

Thijs heeft nog een opvallende keuze voor een interview, namelijk materiaalman Dave Kelders. "Ik wil zelf namelijk ooit materiaalman worden. Misschien kan ik assistent worden van Dave."

Daarom wil hij weten wat een materiaalman moet kunnen. "Omgaan met moeilijke jongens", antwoordt Dave. "Je moet rekening houden met heel veel uur en dat zes dagen in de week. En dan nog de wedstrijddag. En je moet wassen, heel veel wassen."

Thijs met NEC-speler Ibi Cissoko - Foto: Omroep Gelderland

De missie is geslaagd, maar wat vinden de geïnterviewden ervan? "Goeie interviewer, dit ging echt goed", vindt El Karouani. Rogier Meijer is nog duidelijker. "We hebben normaal iemand van Omroep Gelderland, maar jij bent echt beter."

En Thijs zelf? "Ik vond het super gaan. Ik had dit echt niet verwacht. Superleuk om spelers te interviewen en de trainer. En natuurlijk gaat NEC naar de play-offs."

Zie ook: NEC is zó dicht bij play-offs, dus moet het zondag lukken tegen Fortuna

Deel dit artikel