Het terrein van Planet Awesome is zaterdag het gezicht van de open dag van TPN West. Foto: RN7

Het terrein van Planet Awesome is zaterdag het gezicht van de open dag van TPN West. Foto: RN7

NIJMEGEN - Zaterdag open bedrijventerrein TPN-West de deuren voor het publiek. Het terrein huisvest meer dan 400 bedrijven. Vorig jaar kwam asfaltcentrale APN - ook op TPN-West - in opspraak. Die zou meer giftige stoffen uitstoten dan toegestaan. Omwonenden en andere belangstellenden kunnen zaterdag komen kijken wat er nog meer op het terrein gebeurt.

Er is een heus festivalterrein met verschillende activiteiten, zo vertelt woordvoerder Marcel Lieskamp. “presentaties van bedrijven bijvoorbeeld, maar er is ook aan de kinderen gedacht: zo is er een timmerman die kinderen leert vogelhuisjes te maken, en die kunnen ze dan mee naar huis nemen.”

De tekst gaat verder onder de video:

TPN West is het grootste binnenstedelijke bedrijventerrein van Nederland. Er zit een grote variëteit aan bedrijven. Zware industrie, maar bijvoorbeeld ook Planet Awesome. Deze onderneming is gelegen naast het ANAC tankstation en biedt verschillende activiteiten aan voor jong en oud. Zo kunnen mensen er karten, lasergamen of midgetgolfen.

Bezoekers kunnen ook acht verschillende ‘tours’ maken. Zo zijn er bijvoorbeeld rondleidingen bij ARN, dat al het afval uit de regio verwerkt, en bij Hyster-Yale, een bedrijf dat enorme heftrucks bouwt.

Rondvaart

Vanaf het water ziet er terrein er heel anders uit, daarom organiseert TPN West ook tours met de rondvaartboot, zo vertelt havenregisseur Gerard Jansen: “Vanaf deze kant zie je op een hele andere manier de bedrijvigheid. Het is heel belangrijk dat iedere geïnteresseerde een keer de kans krijgt om dit te zien.”

Wellicht helpt de open dag om het imago van het bedrijventerrein een positieve impuls te geven. Volgens Lieskamp is TPN West er voortdurend mee bezig de luchtkwaliteit te verbeteren.

Deel dit artikel