Elayis Tavsan in actie tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV. Foto: Rob Koppers

Elayis Tavsan in actie tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV. Foto: Rob Koppers

NIJMEGEN - In de voorlaatste speelronde gaat NEC op bezoek bij PSV. Voor beide ploegen staat nog veel op het spel. Opvallend: de beide concurrenten op de ranglijst spelen woensdag ook tegen elkaar.

Aan het slot van het Eredivisie-seizoen zou doelsaldo wel eens de doorslag kunnen geven voor wel of niet plaatsing voor een play-off plaats. Het draait allemaal om de achtste plaats op de ranglijst. Op dit moment wordt die ingenomen door SC Heerenveen. De Friezen hebben net zoveel punten als de ploeg uit Nijmegen, met een doelsaldo dat twee doelpunten beter is.

"Zo lang mogelijk zo moeilijk mogelijk maken"

De Friezen spelen tegelijkertijd in Amsterdam tegen Ajax. Ongetwijfeld zal informatie over ‘de andere wedstrijd’ steeds snel bekend worden in Amsterdam en Eindhoven. NEC-trainer Meijer zegt dan ook over de wedstrijd tegen PSV: “We moeten in die wedstrijd komen en blijven. Je moet zorgen dat je het PSV zo lang mogelijk zo moeilijk mogelijk maakt, en dan kan er wat gebeuren, zeker als er bij die andere wedstrijd iets verandert.” PSV is natuurlijk een topploeg in de Eredivisie, maar Meijer heeft er tegen het huidige PSV wel vertrouwen in. “Ze hebben natuurlijk wel een teleurstelling van afgelopen zondag.”

Tekst gaat verder onder de video:

Bovendien hebben de Nijmegenaren zelf juist een prima weekend achter de rug. Voor het eerst sinds oktober werd er weer eens gewonnen in de Goffert, door een goal in blessuretijd van jongeling Ibrahim Cissoko. De geboren en getogen Nijmegenaar begint weer te stralen als hij aan dat moment terugdenkt. “Dat was kippenvel. Ik zag gelijk mijn familie zitten. En ik heb de Goffert nog nooit zo zien ontploffen.”

Cruyff court

Cissoko voetbalt in zijn vrij tijd nog steeds bijna dagelijks op een Cruyff court. “Daar is het allemaal begonnen voor me.” De jongens met wie hij daar nu speelt, waren natuurlijk heel blij voor hem. “Ze hebben mijn liedje nog gezongen.” Want dat heeft hij ook al. De buitenspeler viel pas twee keer in, maar de NEC-fans hebben al een eigen liedje voor hem bedacht. Wat zei de naamgever van de Cruyff courts ook alweer? Wat goed is, komt snel.

Het is niet de verwachting dat Cissoko woensdag in de basis staat. Trainer Meijer heeft dan ook niet veel reden om veranderingen aan te brengen in zijn basis-elf. Edgar Barreto, die dinsdag bekend maakte dat hij na dit seizoen stopt, is weer fit, en kan dus eventueel invallen.

PSV-NEC begint woensdag om 20.00 uur, en is natuurlijk live te volgen via RN7.

Deel dit artikel