Nog meer supermarktruimte in Beuningen. Foto: RN7

Nog meer supermarktruimte in Beuningen. Foto: RN7

BEUNINGEN - Na een verbouwing van anderhalve week is de Lidl supermarkt aan het Mauritsplein in Beuningen afgelopen weekend weer geopend. Nu de winkelruimte van het Zeeman-filiaal in de winkelpassage is toegevoegd aan de Lidl, is dit qua oppervlakte duidelijk de grootste van de vier supermarkten in Beuningen. De laatste jaren werden ook al de Albert Heijn en Jumbo verbouwd.

De Lidl heeft voor het eerst zes zelfscan-kassa's en ook nog vier gewone kassa's. Het assortiment is niet direct vergroot, maar de loopruimtes voor het winkelend publiek zijn een stuk breder geworden.

Geen toegangsdeur Lidl in passage

De indeling van de winkel is flink gewijzigd, maar bij binnenkomst vindt de klant nog steeds meteen de brood- en groenteafdeling. Op de plek waar de Zeeman was gevestigd, staan nu diepvriesproducten en de afdeling frisdranken. Het filiaal van de Zeeman is enige tijd geleden verhuisd naar het nabijgelegen Julianaplein.

Tekst gaat verder onder de video:

De gemeente Beuningen had graag gezien dat in de passage ook een toegangsdeur was aangelegd, maar de Lidl heeft daar niet toe besloten. Een toegangsdeur had de levendigheid van de passage verhoogd, zegt de gemeente.

Verhuisplannen Aldi

In de passage zijn ter hoogte van de supermarkt enkele grote ramen te zien met een paar posters om het geheel wat op te fleuren. Met het verdwijnen van de Zeeman telt de passage weer een winkel minder.

Het centrum van Beuningen (ruim 17.000 inwoners) telt liefst vier grote supermarkten. Naast de Lidl zijn dat de Jumbo, Albert Heijn en Aldi. Onlangs meldde weekblad de Maas&Waler dat de Aldi aan het Julianaplein daar na de zomer zou willen vertrekken. Deze supermarkt zou zich willen vestigen in een nieuwbouwpand dat moet verrijzen op de locatie van het voormalige postkantoor aan het Thorbeckeplein in Beuningen.

Deel dit artikel