NEC tegen concurrent voor play-off plaats Go Ahead Eagles. Foto: Rob Koppers

NEC tegen concurrent voor play-off plaats Go Ahead Eagles. Foto: Rob Koppers

NIJMEGEN - NEC haalt al weken nauwelijks punten, maar is desondanks nog steeds in de race voor een play-off plaats voor Europees voetbal. Zondag staat een wedstrijd op het programma tegen één van de concurrenten voor die felbegeerde achtste plaats: Go Ahead Eagles komt op bezoek in de Goffert.

“Ploegen om ons heen halen ook moeilijk punten, en dus blijft het spannend,” constateert trainer Rogier Meijer nuchter, na de laatste training voor de wedstrijd. Zo is het: ook SC Cambuur, FC Groningen, Sc Heerenveen, Heracles, en de tegenstander van zondag wonnen vorig weekend niet. Toch moeten we ons ook weer niet teveel blind staren op plek acht, zo laat Meijer doorschemeren als hij zegt: “We moeten niet vergeten dat handhaving ook al een prestatie is. Dat was onze doelstelling, en dat hebben we in een best vroeg stadium kunnen bereiken.”

Tekst gaat verder onder de video:

Toch kan de trainer met een andere statistiek onmogelijk tevreden zijn: de laatste gewonnen thuiswedstrijd dateert alweer van 31 oktober. Toen werd FC Groningen met 3-0 verslagen. Gaat NEC eindelijk weer eens drie punten thuis houden? “Dat moet inderdaad weer eens gebeuren, ja,” vindt ook aanvaller Elayis Tavsan. De buitenspeler draait een goed seizoen, en gaf eerder al aan dat hij graag de stap wil maken naar een grotere club. “Maar dan moet die club wel komen natuurlijk.” Daarbij zou het helpen als Tavsan weer meer kansen gaat creëren dan de laatste weken, zo erkent hij ook zelf: “Ja, ik snap dat je dat zegt. Maar aanvallers moeten ook wel de ballen krijgen om iets mee te doen.”

Meijer heeft vertrouwen in een goede afloop, ondanks de slechte statistiek in thuiswedstrijden: “Ik vind dat we in de laatste thuiswedstrijden beter gevoetbald hebben. Er zit een stijgende lijn in. Die zetten we tegen Go Ahead graag door.”

Spits Ali Akman is in elk geval weer fit. Meijer: “De kans is groot dat hij speelt. Hij is uitgerust; de ramadan is voorbij.” Voor het overige zal er naar verwachting niets veranderen in de basisopstelling. Dat betekent dat Meijer vasthoudt in de 4-3-3 formatie van de laatste weken, met vermoedelijk deze namen: Branderhorst; van Rooij, Guth, Marquez, El Karouani; Schöne, Duelund, Bruijn; Tavsan, Akman, Okita.

NEC-Go Ahead Eagles begint zondag om 12,15 uur, en is natuurlijk live te volgen bij RN7.

Deel dit artikel