Voetbalclub FDIO '30. Foto: Streetview

Voetbalclub FDIO '30. Foto: Streetview

DRUTEN - Voetbalclub DIO'30 uit Druten krijgt definitief een bedrag van 175.000 euro van de gemeente voor de ombouw van een natuurgrasveld tot een kunstgrasveld. De gemeenteraad van Druten heeft dit donderdagavond besloten. De werkzaamheden vinden plaats in de komende drie zomermaanden, zodat het nieuwe veld gereed is bij aanvang van het nieuwe voetbalseizoen 2022-2023.

Een kunstgrasveld kan veel intensiever worden gebruikt door de voetballers. Dat is nodig omdat de club sinds 2016 in vijf jaar tijd is gegroeid van ruim 750 naar zo'n 880 leden. Bovendien verwacht de voetbalclub dat de ledengroei in de nabije toekomst verder zal doorzetten.

Lening van enkele tonnen

De ombouw tot kunstgrasveld kost in totaal 750.000 euro. De rijksoverheid dekt 20 procent van de kosten, terwijl men voor het overige deel een lening afsluit.

De accommodatie op sportpark De Gelenberg in Druten is in eigendom van stichting voetbalsport Druten / DIO'30. Dit bestaat uit drie wedstrijdvelden (waarvan 1 kunstgras) en één trainingsveld van kunstgras. Eén van beide natuurgrasvelden wordt omgebouwd tot kunstgras. De gemeente Druten heeft in 2013 de buitensportaccommodaties geprivatiseerd.

Gemeente: "Altijd luisterend oor"

Op de gemeenteraadsvergadering zei wethouder Gérard de Wildt dat de financiële bijdrage niet alleen speciaal bedoeld is voor DIO'30. "Ook andere sportverenigingen zullen in de toekomst de gemeente weten te vinden als dat nodig zou zijn," zo sprak de wethouder. "Wij zullen als gemeente altijd een luisterend oor hebben."

De subsidiëring van DIO'30 gebeurt mede omdat de gemeente beweging en sport belangrijk vindt voor de inwoners. Op de raadsvergadering werd geconstateerd dat de gemeente Druten regionaal gezien het laagste percentage inwoners heeft dat voldoende beweegt door middel van sport.

Deel dit artikel