Training van NEC in het Goffertstadion. Foto: RN7

Training van NEC in het Goffertstadion. Foto: RN7

NIJMEGEN - Ook al verloor NEC de laatste twee wedstrijden, het zicht op een play-off plaats is nog niet weg. “Dus vind ik dat we daarvoor moeten gaan,” stelt keeper Mattijs Branderhorst, na de laatste training voor de uitwedstrijd van vrijdag tegen FC Utrecht.

Die training vond voor de verandering eens niet plaats op sportpark De Eendracht, maar in het Goffertstadion zelf. Jammer voor de fans die trainingen van het eerste normaliter bekijken. “Het veld is goed, en een keer een andere omgeving is lekker. Lekker rustig,” verklaarde trainer Rogier Meijer de keuze. “Gisteren hebben we dit ook gedaan, dat beviel heel goed, dus vandaar dat we dat vandaag weer deden.”

Tekst gaat verder onder de video:

Er zijn niet veel zorgen bij NEC. Handhaving in de Eredivisie was immers het doel voor dit seizoen, en dat zal wel gaan lukken. Al lijkt trainer Meijer ook te waarschuwen voor gemakzucht: “Dat is nog niet officieel, dus daar zullen we ook de punten voor moeten halen.”

Steun van supporters

Toch kijkt het team meer naar boven dan naar beneden. “We staan er maar één punt achter,” is de nuchtere constatering van keeper Branderhorst, die afgelopen weekend de strafschop van Dusan Tadic wist te keren. De reactie van de fans op die redding zal hem nog wel even bijblijven: “Het werd gevierd alsof we gescoord hadden. Ik voelde de trillingen van het geluid van het publiek. Een heel speciaal moment.”

Ook vrijdagavond zal NEC gesteund worden door de eigen fans: maar liefst 1200 supporters reizen mee naar Utrecht. Meijer kijkt er naar uit: “Dat zal een geweldige sfeer geven. Maar we worden het hele jaar al geweldig gesteund.”

Stabiel NEC

En waarom zou NEC niet een goed resultaat kunnen boeken? Weliswaar eindigde de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht in een 0-3 nederlaag, maar dat was ietwat geflatteerd. “Een gelijk opgaande wedstrijd, alleen maakten zij de doelpunten,” aldus Meijer. “En nu zitten we in een heel andere fase. Utrecht heeft veel wisselingen in het elftal de laatste tijd. Wij hebben dat niet zoveel. We zullen zien hoe het morgen gaat.”

Branderhorst heeft er vertrouwen in: “Als we het goede spel vasthouden, en beginnen te scoren, kan het voor ons nog wel eens mooi gaan eindigen.”

FC Utrecht-NEC begint vrijdag om 20.00 uur, en is natuurlijk live te volgen bij RN7.

Deel dit artikel