Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Branderhorst redt penalty van Tadic. Foto: Rob Koppers
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Jonathan Okita was in de eerste helft dichtbij een doelpunt. Foto: Rob Koppers
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Dusan Tadic en Bart van Rooij in actie tijdens NEC-Ajax. Foto: Rob Koppers
Lead Image 4:
Lead image TXT 4: Rens van Eijden viel in, na bijna een jaar blessureleed. Foto: Rob Koppers
NEC hield lang stand, maar verliest uiteindelijk toch. Foto: Rob Koppers

NEC hield lang stand, maar verliest uiteindelijk toch. Foto: Rob Koppers

NIJMEGEN - NEC heeft zaterdag met 0-1 verloren van Ajax in eigen huis. De ploeg speelde een verassend goede wedstrijd en hield lang stand tegen de koploper. Ajax kwam pas in de 88e minuut op voorsprong door een doelpunt van Brian Brobbey.

NEC begon met enkele verrassende namen in de basis. Calvin Verdonk nam de linksback positie over, waardoor Souffian El Karouani als linksbuiten kwam te spelen. Wilfried Bony en Ali Akman ontbraken in de wedstrijdselectie. Na elf minuten was NEC voor het eerst gevaarlijk, via de counter kon Okita tot een schot op doel komen maar Stekelenburg had een goede redding in huis. Niet veel later was het opnieuw Okita die dichtbij een treffer was op aangeven van El Karouani. NEC was in de duels een stuk feller dan de ploeg uit Amsterdam. Na een half uur spelen beging Jordy Bruijn een overtreding in de zestien op Jurriën Timber waardoor Ajax een strafschop kreeg. Tadic nam de strafschop en schoot hem laag over de grond en Branderhorst wist te redden.

Branderhorst redt penalty van Tadic - Foto: Rob Koppers
Jonathan Okita was in de eerste helft dichtbij een doelpunt - Foto: Rob Koppers

NEC begon goed aan de tweede helft en was net als in de eerste helft fel. Elayis Tavsan kon door de verdediging van Ajax heen lopen en schoot in het zijnet. Kort daarna kon Ajax een grote kans noteren, invaller Brian Brobbey kopte op de paal. Ajax werd sterker naarmate de wedstrijd vorderde. Na 70 minuten spelen mocht Rens van Eijden zijn langverwachte rentree maken en maakte zijn eerste speelminuten van het seizoen. NEC bleef lang door knokken, maar ini de 88e minuut wist Ajax op voorsprong te komen via Brobbey. In de extra tijd had Ajax nog een grote kans, Mohammed Kudus schoot over.

Dusan Tadic en Bart van Rooij in actie tijdens NEC-Ajax - Foto: Rob Koppers
Rens van Eijden viel in, na bijna een jaar blessureleed - Foto: Rob Koppers

Scoreverloop: ’88 Brobbey 0-1
Geel: Blind (Ajax), Schöne (NEC), Guth (NEC)
Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Guth, Márquez, Verdonk (’71 Van Eijden), El Karouani; Schöne, Bruijn, Mattsson (’51 Duelund); Tavsan, Okita (’87 Vet).
Opstelling Ajax: Stekelenburg; Timber, Schuurs (’45 Van Gelderen), Blind, Tagliafico; Taylor (’85 Kudus), Gravenberch (’90 Alvarez), Klaassen; Berghuis (’45 Brobbey), Haller, Tadić.
Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Toeschouwers: 12.390

Artikel via mediapartner ForzaNEC.

Deel dit artikel