Rens van Eijden in de voorbereiding op dit seizoen. Foto: BSRAgency/OrangePictures

Rens van Eijden in de voorbereiding op dit seizoen. Foto: BSRAgency/OrangePictures

NIJMEGEN - Rens van Eijden heeft besloten na dit seizoen een punt te zetten achter zijn profloopbaan. Dat maakt NEC dinsdagavond bekend. De 34-jarige Van Eijden is net weer fit, na een zware knieblessure. Hij mikt nog op speelminuten in de slotfase van dit seizoen.

Van Eijden speelde in de jeugdopleiding van PSV, maar brak daar nooit door. Na een kort verblijf bij Willem II streek hij in de zomer van 2009 neer bij NEC, waar hij zeven jaar bleef spelen. Vervolgens maakte hij de stap naar AZ, maar in de zomer van 2018 keerde hij alweer terug naar Nijmegen. Inmiddels speelde de centrale verdediger al 281 wedstrijden voor NEC.

Van Eijden zegt op de clubwebsite van NEC dat hij met trots terugkijkt op zijn profloopbaan. "Het was een moeilijke beslissing, maar ik sta volledig achter mijn keuze. Ik ben blij dat ik zelf de regie in handen heb om te bepalen wanneer ik mijn carrière beëindig. Dat moment is nu aangebroken", aldus de stopper.

In zijn twee perioden in Nijmege beleefde Van Eijden bijzondere momenten. Zelf noemt hij het kampioensjaar met NEC in de Jupiler League en de promotie van eind vorig seizoen als hoogtepunten.

Barreto wacht af

NEC maakte eerder al bekend dat het Van Eijdens aflopende contract (nog) niet verlengde. Datzelfde gold voor Edgar Barreto en Javier Vet. Als Barreto's contract definitief niet wordt verlengd, bestaat de mogelijkheid dat ook hij zijn carrière beëindigt.

Zie ook: NEC zet routiniers in de wachtkamer

Deel dit artikel