Anthony Limbombe scoort tegen FC Twente (2016). Foto: Rob Koppers

Anthony Limbombe scoort tegen FC Twente (2016). Foto: Rob Koppers

NIJMEGEN - Na de overwinning in Leeuwarden tegen Cambuur lijkt NEC zo goed als zeker gehandhaafd in de Eredivisie. Nu dat gelukt is kan de ploeg van trainer Rogier Meijer zich richten op de strijd om plek 8, de laatste plek die recht geeft op de play-offs van de Conference League. De eerste horde is FC Twente.

De Tukkers vinden we terug op plek vijf. Onder leiding van Ron Jans beleeft FC Twente een topseizoen. Vorige week maakten ze het PSV knap lastig. Na 28 minuten stond het 3-0 voor FC Twente, maar sleepte PSV in extremis een punt uit het vuur: 3-3. Toch won NEC eerder dit jaar in Enschede. Dat was de enige nederlaag die FC Twente dit seizoen leed in eigen huis. NEC is in het verleden wel vaker een vervelende ploeg geweest voor de Tukkers. Zo verloor FC Twente in 2019 als kersverse kampioen van de Keuken Kampioen Divisie met 4-0 van NEC. In 2012 won NEC met 3-1 thuis van FC Twente. De Tukkers haakten door die nederlaag af in de titelstrijd van destijds. Doelpuntenmakers destijds: Kevin Conboy, Genero Zeefuik en Lasse Schöne.

Tekst gaat verder onder video:

Diezelfde Schöne neemt het tien jaar later met NEC weer op tegen FC Twente. De Deen kijkt natuurlijk tevreden terug op het behaalde resultaat van vorige week. "We hebben ons zes wedstrijden voor het einde gehandhaafd en dat is een heel goed resultaat". Ook werpt hij al meteen een blik naar FC Groningen in de strijd om de play-offs. "Als je het programma van FC Groningen vergelijkt met die van ons hebben zij een makkelijker programma, maar als je ergens voor kan gaan en iets kan bereiken moet je daar vol voor gaan."

Trainer Rogier Meijer kan zich daar in vinden. "Je speelt je zes wedstrijden voor het einde veilig en je staat een punt achter op Groningen. Dan ga proberen daar zo lang mogelijk bij te blijven, maar we zullen wedstrijd voor wedstrijd punten moeten halen en zaterdag is de eerste. Daarna zien we wel weer waar we staan.

NEC en FC Twente trappen zaterdag af om 21.00 in het Goffertstadion, waar voor het eerst sinds de Gelderse Derby van oktober ook weer uit-publiek welkom is. De wedstrijd is natuurlijk live te volgen via de radio bij RN7.

Deel dit artikel