Elayis Tavsan tegen Cambuur (2021). Foto: Rob Koppers

Elayis Tavsan tegen Cambuur (2021). Foto: Rob Koppers

NIJMEGEN - Na een interlandbreak mag NEC zich gaan opmaken voor het duel tegen SC Cambuur. Met de steun van een vol uitvak hoopt NEC zich boven Cambuur te nestelen op de ranglijst. Het verschil tussen beide teams is één punt.

In de competitie verloor NEC thuis in november met 2-3 van de Friezen. De Nijmegenaren verdienden een overwinning, maar stond uiteindelijk met lege handen. In de beker won NEC wel van Cambuur. In Leeuwarden bekerde NEC verder doormiddel van een 1-2 overwinning. Beide teams promoveerden afgelopen seizoen vanuit de KKD naar de Eredivisie. Nu staan de play-offs voor Europees voetbal op het spel.

Tekst gaat verder onder de video:

Rogier Meijer verlengde afgelopen week zijn contract en is dus nog een jaar langer trainer van NEC. "Het zat er al een tijd in. Het gevoel was goed en nu moeten we ons weer focussen op het eind van de competitie." Elayis Tavsan keert terug van zijn tijd bij Jong Oranje. De buitenspeler beleefde een droomdebuut door als invaller twee keer te scoren tegen Jong Zwitserland. "Ik heb er wel over gedroomt om eentje te scoren, en dat ik er dan twee maak is heel mooi"

NEC trapt zondagmiddag om 16.45 af in Leeuwarden. De wedstrijd is natuurlijk live te volgen bij RN7.

Deel dit artikel