Bewoners kregen een kaart met het nieuws. Foto: RN7

Bewoners kregen een kaart met het nieuws. Foto: RN7

WEURT - “Het is helemaal prachtig!” Bewoners aan de Pastoor van der Marckstraat in Weurt zijn enorm blij. De Vierdaagse komt dit jaar eindelijk weer eens door hun straat. Dat gebeurde pas één keer eerder.

In 2015 liep de route door de straat in Weurt-Noord, vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de Van Heemstraweg. Dat was toen een groot feest.

Na die editie van 7 jaar geleden kan er dit jaar weer flink gefeest worden, want de organisatie heeft besloten dat er in de vorm van een pilot van één jaar weer door de Pastoor van der Marckstraat gelopen kan worden. Dat komt mede door de inzet van bewoner Jo Smits, die jarenlang lobbyde voor een routewijziging: “Het was zo’n succes dat enkele jaren laten meerdere buurtbewoners bij elkaar kwamen met het idee om de 4-daagse weer door Weurt-Noord te laten komen.”

Buurtbewoners kan de vreugde niet op

Via een kaartje in de bus werden de buurtbewoners woensdag op de hoogte gebracht van het heugelijke nieuws. Ze kijken er nu al naar uit. “Ik hoop dat het blijft en het zo goed bevalt, dat het niet bij een jaar blijft.”

Deel dit artikel