NEC-trainer Rogier Meijer. Foto: Rob Koppers

NEC-trainer Rogier Meijer. Foto: Rob Koppers

NIJMEGEN - Het is officieel: Rogier Meijer blijft nog minstens een seizoen hoofdtrainer van NEC. Dat heeft de Nijmeegse club woensdag bekendgemaakt. Zijn contract zou komende zomer aflopen, maar is verlengd tot 30 juni 2023.

De contractverlenging van de 40-jarige Doetinchemmer komt niet als een verrassing: begin december spraken zowel club als trainer al de intentie uit de samenwerking voort te zetten.

De trainer is trots op zijn contractverlening, en laat weten: "zoals ik al meerdere malen heb aangegeven heb ik altijd een goed gevoel gehad bij N.E.C. en weet ik wat ik hier heb. De komende weken en maanden gaan we verder bouwen aan de selectie, met als doel een stabiele Eredivisieclub te worden en te blijven."

Één jaar

Volgens technisch directeur Ted van Leeuwen wilden zowel trainer als club een verlenging van één jaar. "Het kan altijd weer worden verlengd, maar dit ligt in de toekomst. In het heden concentreren we ons op het succesvol afmaken van deze competitie, waarbij het behoud van het Eredivisieschap het vertrekpunt was en nog altijd ons hoofddoel is," aldus Van Leeuwen.

Meijer was als speler actief bij De Graafschap, en vervolgens jeugdtrainer bij die club. Vervolgens was hij jeugdtrainer bij De Graafschap en NEC. In het seizoen 2019-2020 vormde hij samen met François Gesthuizen en Adrie Bogers een driemanschap. Dit seizoen is het tweede waarin hij de enige hoofdtrainer is.

Een ander bekend gezicht vertrekt na dit seizoen wél uit het Goffertstadion: Lid van de Raad van Commissarisen Fred Rutten gaat naar PSV, waar hij assistent wordt van de nieuwe hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij.

Deel dit artikel