De feestelijke intocht van de Nijmeegse Vierdaagse. Foto: Omroep Gelderland

De feestelijke intocht van de Nijmeegse Vierdaagse. Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - De Nijmeegse Vierdaagse loopt door een tekort aan inschrijvingen mogelijk ruim 700.000 euro aan inkomsten mis. Volgens marsleider Henny Sackers heeft dit geen gevolgen voor de uitbundigheid en omvang van het wandelevenement.

“We zijn niet van plan om te gaan versoberen, dat zou ik persoonlijk ook echt dom vinden om te doen bij zo’n sprankelend evenement. We zoeken de oplossing voor een eventueel begrotingstekort in bezuinigingen waar deelnemers en publiek niks van merken. Dus alle vlaggen en muziekkorpsen zullen er gewoon zijn."

"En als we daar een beetje rood voor moeten staan is er voor ons als financieel gezonde organisatie geen man overboord”, aldus Sackers.

Zie ook: 700.000 euro minder inkomsten als Vierdaagselopers wegblijven

Mogelijke besparingen

Hoewel de organisatie nog niet heeft besproken met welke bezuinigingen een eventueel begrotingstekort van honderdduizenden euro’s wordt opgevangen, heeft Sackers al wel wat ideeën. “Basisvoorzieningen zoals dranghekken en verkeersregelaars blijven, of je nou honderd of tienduizenden deelnemers hebt. Mogelijke bezuinigingen zitten bijvoorbeeld in dat je per 1000 minder deelnemers een aanmeldbureau minder nodig hebt."

"Dat bespaart de kosten van een tent waar het aanmeldbureau in staat en twee vrijwilligers die daar werkzaam zijn en die je moet voorzien van kleding en eten. Doordat we dit jaar door het aantal inschrijvingen niet hoeven te loten, hebben we de kosten van een notaris al bespaard”, vertelt Sackers gekscherend.

Zie ook: De Vierdaagse loopt maar niet vol en dit is waarom

Loop jij dit jaar niet mee met de Vierdaagse, waar je dat eerder wel altijd deed? We horen graag waarom! Stuur een mailtje naar omroep@gld.nl.

Deel dit artikel