Tom Overtoom in duel met Spartaan Harroui in 2018. Foto: Rob Koppers

Tom Overtoom in duel met Spartaan Harroui in 2018. Foto: Rob Koppers

NIJMEGEN - Zaterdagavond om negen uur staat de 27e wedstrijd van de Eredivisie op het programma voor NEC. De Nijmegenaren spelen tegen Sparta na een reeks wedstrijden met goed spel zonder resultaten. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd 1-1 op het Kasteel.

Souffian El Karouani zit "gewoon" weer bij de wedstrijdselectie ondanks zijn rode kaart van afgelopen weekend in de verloren wedstrijd tegen Groningen. Eerder deze week werd bekend dat deze kaart is geseponeerd en dus is El Karouani gewoon van de partij. Die rode kaart hoorde in ieder geval niet bij het van te voren besproken strijdplan, dat verder goed werd uitgevoerd vertelt trainer Rogier Meijer lachend. Meijer heeft gesproken met zijn linkerverdediger die volgens hem slimmer moet zijn, al typeert die agressiviteit zijn het spel.

Tevreden over het spel

Toch is de trainer tevreden vooral over het spel aan de bal en het aantal kansen, zelfs met een man minder. “We zullen wel beter moeten afdrukken en de goals minder makkelijk moeten weggegeven,” gaat hij verder. Dat zal dus moeten gebeuren tegen Sparta dat "heeft laten zien ze weten waar het om gaat en kunnen vechten voor de punten. Dat is misschien niet altijd het leukste om naar te kijken, maar het zal niet makkelijk zijn,” zo analyseert Meijer.

Tekst gaat verder onder video:

Tavsan geselecteerd voor Jong Oranje

Elayis Tavsan die vrijdag definitief is opgenomen in de selectie voor Jong Oranje, verwacht dat NEC veel aan de bal zal zijn en dat Sparta veel zal inzakken. Het is volgens de aanvaller zaak om "de goede ruimtes te vinden". Over zijn selectie bij Jong Oranje vertelt hij: "Het is heel mooi dat ik wordt opgeroepen. Het was echt wel een doel voor mij om bij de selectie en dat dat nu gebeurt is erg mooi." Het Wilhemus hoeft hij niet meer te oefenen, "Ik heb sinds onder-17 eigenlijk vast bij het Nederlands elftal gezeten dus die ken ik wel," vertelt de NEC'er grijnzend.

Bijna complete selectie

Tavsan geeft aan dat hij fit genoeg is om 90 minuten te spelen tegen zijn oude werkgever na een korte periode van ziekte. Verder is de selectie nagenoeg compleet vertelt Rogier Meijer. "Alleen Barreto trainde binnen dus we zullen dat morgen bekijken, maar verder op Duelund na is iedereen aanwezig," aldus de trainer. Over het herstel van de Deen die met een enkelblessure vroeg uitviel in de wedstrijd tegen AZ is Meijer positief: "Het gaat goed, hij traint al weer gedeeltes mee." Volgende week is er een interlandbreak en de trainer hoopt dat Duelund "richting die competitiewedstrijd tegen Cambuur weer wat verder is.”

NEC - Sparta start om 21:00 uur en is live te volgen op RN7.

Deel dit artikel